Groep 1/2
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 1/2!

In groep 1/2a zijn wij met 30 vrolijke kinderen en in groep 1/2b met 30 kinderen die met veel plezier naar school gaan.

In groep 1/2a is Juf Ancil er op maandag en dinsdag. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Aurelia bij ons in de groep. In groep 1/2b is juf Yvette er op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Ancil in de groep. De hele week is juf Chelsea er ook. Zij ondersteunt ons in beide groepen en neemt groepjes mee voor extra begeleiding.

Ben je benieuwd wie wij zijn en wat wij doen en leren in groep 1/2?
Kijk dan vooral even verder!

Flyer groep 1/2

Thema: Kriebelbeestjes

De afgelopen periode hebben de kleuters van alles geleerd over de kriebelbeestjes in en rondom huis. Uit het dikke kriebelbeestjesboek is er elke dag een gedichtje voorgelezen. Ze hebben op het schoolplein kriebelbeestjes gezocht, deze in een insectenpotje gedaan en met een vergrootglas het kriebelbeestje van heel dichtbij bekeken. In de ontdekhoek hebben de kleuters kriebelbeestjes in een fles bekeken met de loep. En nu weet iedereen hoeveel pootjes elk insect heeft. Ook hebben ze kriebelbeestjes getekend. Op het blad bij het raam stond hoeveel kriebelbeestjes ze in het potje moest tekenen en uit welke onderdelen alle krielbeestjes bestonden. De kinderen hebben op het verfbord een vlinder geschilderd. Daarbij moesten ze ook goed kijken uit welke onderdelen een vlinder bestaat: het lijfje, de vleugels en de voelsprieten. Ze hebben fruitvliegjes geteld, blokjes neergelegd voor het aantal fruitvliegjes per fruitstuk, een staafdiagram gemaakt en besproken waar de meeste, minste en evenveel fruitvliegjes op zaten. En ook nog hebben de kinderen veel woorden geleerd, zoals: houtworm, zilvervisje, kokerjuffer, libel, bootsmannetje, larf, processierups, cocon. 

Het thema Kriebelbeestjes was een goot succes.

Thema: Dinosaurussen

De afgelopen periode hebben de kinderen heel veel geleerd over de Dinosaurussen.
In de ontdekhoek konden de kinderen in het zand met behulp van een kwastje en tandenborstel opgravingen doen naar dinobotten en haaientanden.
In het Dinomuseum gingen kinderen kijken naar de zelfgemaakte fossielen. Natuurlijk moesten ze eerst bij de kassa een kaartje kopen om binnen te komen.
In boekjes en plaatjes zochten ze de goede namen bij de meegebrachte dinosaurussen.
De kinderen hebben getekend, geverfd, gevouwen, geknutseld en dino’s nagebouwd met blokken,
Ze hebben ook heel veel woorden geleerd zoals: fossielen, botten, voetsporen, skelet, opgravingen uitgestorven en de meeste kinderen weten nu ook wat een paleontoloog is.
Het thema Dinosaurussen was een groot succes.

Thuiswerken in de groepen 1-2!

Vanaf januari hebben de kleuters thuisgewerkt. De kinderen hebben pakketjes meegekregen met ideeën en tips wat ze allemaal konden doen. Iedere dag werden er foto’s en filmpjes gestuurd waarop de juffen konden zien waar de kinderen mee bezig waren. Elke week kwam er een klassenkrant uit met foto’s van de afgelopen week. Wat is er keihard gewerkt.

Kinderen hebben getekend, geknutseld, koekjes gebakken, bouwwerkjes gemaakt, geholpen met de afwas, gesport, gefietst en nog veel meer.

Er zijn zelfs kinderen die veters hebben leren strikken. Iedere week hebben we gebeld met de kinderen, dat was heel leuk maar de kinderen en juffen misten elkaar heel erg. Gelukkig mogen we weer snel naar school en dan gaan we heerlijk spelen en kletsen met elkaar en vooral veel plezier maken.

Lieve kinderen, jullie zijn echte kanjers en we zijn heel trots op jullie.

We willen alle ouders bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben, dit alles was niet gelukt zonder jullie.

 

 

 

Dalton

In groep 1-2 leren wij van en met elkaar. Wij werken met maatjes. Elk kind heeft een maatje. Je maatje kan je helpen met allerlei dingen, zoals het helpen aandoen van de jas en schoenen, samen de tas pakken en in de rij staan.

Wij proberen eerst iets zelf. Als het nog niet alleen lukt dan vragen wij ons maatje. Als mijn maatje (of een andere klasgenoot) mij niet kan helpen dan mogen we hulp vragen aan de juf of meester. Zo proberen wij zelfstandig en verantwoordelijk te zijn. Na elke vakantie wisselen wij weer van maatje.

Wij hebben taakjes in de klas. Ieder kind in onze klas is verantwoordelijk voor een taak in de klas, bijvoorbeeld vegen, de tafels schoonmaken, controleren of de kasten en de kapstok netjes zijn. Zo zijn wij samen verantwoordelijk dat de klas, de gang en het leerplein netjes blijven.
Ook hebben wij periodetaken in de klas. Bij de verschillende periode taken hangen wij ons naamkaartje bij: ik ben het net aan het leren, ik oefen, ik kan het bijna of ik kan het!

Elke dag mogen wij zelf kiezen waar wij spelen en/of werken via het digikeuzebord. We kunnen daarop ook zien in welke hoek we al gespeeld hebben, dan moeten we soms ook iets anders kiezen. Op maandag plannen wij onze moet-werkjes. Groep 1 heeft één moet-werkje en groep 2 drie moet-werkjes per week. Zo leren wij plannen.

Bewegingsonderwijs

Wij houden van lekker veel bewegen. Meestal spelen wij twee keer per dag buiten. Wij gymmen twee keer per week. Op vrijdagmiddag krijgen wij bewegingsonderwijs van meester Chris, in De Jachtlust. Elke week kijken wij er weer naar uit om in de grote gymzaal te mogen gymmen. Op donderdag geeft juf Aurelia gymles in de speelzaal op school.

Klank/letter van de week
Ongeveer elke twee weken staat er een klank / letter centraal. Wij kijken een filmpje van de letter en leren een lettergebaar zodat er een doorgaande lijn is met groep 3.. Wij oefenen in welke woorden we de klank horen. Ook mogen wij spulletjes met de klank / letter van de week van huis meenemen naar school.

Cijfer van de week
Ongeveer elke week staat er een cijfer centraal. De cijfers 1 t/m 10 voor groep 1 en de cijfers 11-20 voor groep 2.

Thema's
Wij werken met verschillende thema's waar wij soms al veel van weten en waar we veel van kunnen leren. Nu werken wij met het thema: 'Ik en mijn familie'. In de kring leren wij nieuwe dingen, we spelen in de bouwhoek, huishoek of werken met ontwikkelingsmateriaal. Op het leerplein komen wij ook de kinderen uit groep 3 tegen waar wij samen mee kunnen leren en spelen.

Ook werken we aan de Kinderboekenweek, die gaat over het thema ‘En toen!’. We gaan terug in de tijd en bij de verteltafel in de hal ontdekken we hoe de mensen vroeger leefden. De juf leest vaak voor uit het boek ‘De steen en de tijd’, maar ook uit veel andere boeken.

gogoanime