Groep 3
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

Wij zijn een gezellige groep van 23 kinderen. Juf Mabel is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Fleur in onze groep. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en vrijdagmiddag. Ben je benieuwd hoeveel letters wij al kennen? Wat de missie is van onze groep? Of wat we hebben geleerd tijdens het nieuwe thema? Kijk dan vooral even verder!

Thema uitvinders🧐
Samen met groep 4 hebben we tijdens het thema uitvinders kennis gemaakt met een heleboel uitvinders, we hebben geleerd over de werking van uitvindingen én we zijn zelf uitvinders geworden! Zo hebben we bij de fietsenmaker geleerd hoe een tandwiel werkt in een kettingkast en in een fietsbel. Samen met een maatje hebben we een ballonauto ontworpen die op lucht kan rijden. Ten slotte zijn we aan de slag gegaan met onze eigen uitvinding die we hebben gepresenteerd aan de hand van een reclameposter. Wat een innovatieve dingen zijn er bedacht! Wie weet wanneer we de robotpizzabezorger, het keukenmes en de rijdende douche in het dagelijks leven gaan zien...

Hier wordt gebouwd
De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema 'Hier wordt gebouwd'.
Wist je dat....:

*We hebben geleerd hoe mensen op de wereld wonen en hoe deze huizen van elkaar verschillen en waarom.
*We nu weten wat een architect doet en hoe een bouwschets en een bouwtekening wordt gemaakt. Aan de hand daarvan hebben we een schets van ons eigen droomhuis gemaakt!
*We een plattegrond af kunnen lezen. Een aantal kinderen heeft vanuit een plusopdracht een plattegrond van zijn of haar eigen slaapkamer leren tekenen.
*Iedereen vanaf een plattegrond een bouwwerk na kan bouwen met blokken.
*Er een heleboel mooie verhalen zijn geschreven over het thema bouwen.
*Er verschil zit in de samenstelling van gele bakstenen en rode bakstenen? Wij kunnen vertellen waarom!
*Wij samen muurtjes hebben gemetseld (van suikerklontjes) en met een liniaal hebben opgemeten hoe lang en hoe hoog het muurtje was.
*Er een heleboel droomhuizen (maquettes) zijn gebouwd aan de hand van onze bouwschetsen
*Iedereen over zijn of haar eigen droomhuis heeft verteld tijdens de eindpresentatie in de klas.

Letterfeest
Hoera! Vrijdag 4 februari hebben we het letterfeest gevierd in de klas! Eerst hebben we een echte letterpet geknutseld, net als Kim in de verhalen die we hebben gelezen. Daarna hebben we samen bingo gespeeld en tot slot kreeg iedereen een eigen diploma. Wat is iedereen trots! En wij (Juf Mabel en Juf Ancil) natuurlijk ook. Wat een kanjers!!😃

Kerst


Samen hebben we de afgelopen periode fijn afgesloten met het thema 'gezellige tradities'.
We hebben de kerstboom versierd, gelezen onder de kerstboom, het kerstverhaal nagespeeld en kerstliedjes gezongen.
Met als afsluiter een gezellig kerstontbijt.
Ook kinderen die thuis in quarantaine zaten hebben aan kunnen sluiten via de chromebook, heel erg fijn.
Wat zag iedereen er mooi uit!
Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

Sinterklaas

Hoera, vrijdag 3 december kwam Sinterklaas op school samen met zijn pieten. Het was nog even spannend of hij de weg wel zou kunnen vinden, toen O zo snel verdwenen was..
Gelukkig is het helemaal goed gekomen.
Het was een gezellige ochtend! We hebben voor Sinterklaas gezongen en gedanst, spelletjes gedaan in een Sinterklaas circuit en we hebben allemaal een mooi cadeautje gekregen.
Iedereen ging blij naar huis!

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek kwam stadsdichter Johanneke bij ons op bezoek in de klas. Samen met Johanneke hebben we ons eigen gedicht gemaakt. Het gedicht gaat over een beroep, een heel speciaal beroep. Namelijk: de dierentuindokter. De dierentuindokter maakt alle dieren in de dierentuin beter. In de dichtbundel van onze school kun je ons gedicht lezen. 

De ruimte🚀🪐

De afgelopen weken hebben we een heleboel geleerd over de ruimte. Over ons zonnestelsel, waarom het dag en nacht is, over de verschillende planeten en over hoe het is om op reis te zijn in de ruimte. Wist jij bijvoorbeeld hoe een astronaut naar de wc gaat als hij in de ruimte is? En hoe hij gaat slapen en... zijn tanden poetst? Wij kunnen het je vertellen! We hebben ook zelf ervaren hoe het is om een astronaut te zijn. Het thema hebben we afgesloten door alle papa's, mama's, opa's, oma's en broertjes en zusjes te laten ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn. 

Wij zijn groep 3!
Met z'n allen vormen we in groep 3 een nieuwe groep. Wat vonden we het spannend de eerste dag! Gelukkig waren we snel gewend aan elkaar en aan de nieuwe juffen. Om ervoor te zorgen dat we samen een gezellige groep worden, hebben we bedacht welke missie er goed bij ons past. We vinden het heel belangrijk dat iedereen mee mag doen en samen speelt en deelt. Zo maken we samen plezier! Hieronder kun je zien wat onze missie is voor dit jaar. Die poppetjes, dat zijn wij. Wij zijn allemaal onszelf, uniek met onze eigen talenten, maar samen zijn we één groep!

Afspraken
Om ervoor te zorgen dat we onze missie kunnen halen dit jaar, hebben we samen afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld dat we lief zijn voor elkaar, dat we samen spelen, dat de handen en voeten bij onszelf blijven en dat we stil zijn als iemand anders praat. Samen hebben we in groepjes bedacht hoe de afspraken eruit zien en hoe ze klinken. Vervolgens hebben we er foto's van gemaakt. In de klas bespreken we regelmatig de gemaakte afspraken. Zo zorgen we er samen voor dat het gezellig is en blijft! Kun jij zien welke foto bij welke afspraak hoort?

Samen werken
Om elkaar goed te leren kennen én om te leren hoe je goed kunt samen werken, hebben we de afgelopen gymlessen een heleboel spelletjes gedaan. Geen spelletjes die je alleen kunt doen, maar waar je elkaar voor nodig hebt! Sterker nog, het lúkt helemaal niet alleen. Het lukt alleen als je samenwerkt en voor elkaar zorgt!

gogoanime