Groep 3
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

In groep 3 zijn we met 18 kinderen. Juf Mabel is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Leonie in onze groep. Vanaf maart draait juf Fleur als LIO-stagiaire de groep op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en vrijdagmiddag.

Ben je benieuwd wie wij zijn en wat we doen in groep 3?
Kijk dan vooral even verder!

Flyer groep 3

De afgelopen weken konden we helaas niet naar school vanwege de corona maatregelen.
Daarom kregen we iedere dag online les.
Het was best even wennen in het begin: hoe zet je de microfoon uit? En wat kun je doen als je een vraag hebt? Maar deze toppers van groep 3 wisten al heel snel hoe het werkte.
Samen hebben we er het beste van gemaakt en hebben we elke dag gerekend, gelezen en woorden geschreven. Elke ochtend begonnen we met een spelletje en we hebben elkaar voorgelezen vanuit de voorleesstoel.
Tussendoor was het fijn om toch samen even te kunnen kletsen en liedjes te kunnen zingen (en speelafspraken te maken!)

Toch zijn we héél blij dat we elkaar binnenkort weer kunnen zien en dat we weer naar school toe mogen.
Want we hebben elkaar ontzettend gemist! ❤️

September/oktober 2020
Hoera, we hebben al 10 letters geleerd! De i, k, m, s, p, aa, r, e, v en n. We kunnen steeds meer woorden en zinnen lezen én we kunnen steeds meer woorden schrijven. Vorige week zijn we begonnen met het plannen van onze taken voor tijdens de inloop. 's Ochtends kijken we welk taakje we gepland hebben voor die dag en dan pakken we zelf het materiaal wat we nodig hebben. Wanneer we werken met materiaal uit de rode kast (rekenen) of gele kast (lezen) dan oefenen we voor onze periodetaak. Zo leren we spelenderwijs om zelf aan onze doelen te werken.

Thema 'ik en mijn familie'

Tot de herfstvakantie werken we aan het thema 'Ik en mijn familie'. Samen leren we hoe onze stamboom eruit ziet, vertellen we over onszelf aan de hand van een eigen verteltas, maken we een tijdlijn over ons eigen leven, bouwen we ons huis na in de bouwhoek en spelen we een gezin na in de huishoek. Zo leren we spelenderwijs over onszelf en onze familie!