Groep 3

Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

Wij zijn een gezellige groep van 28 kinderen. Juf Melissa is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag is juf Maartje in onze groep. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en donderdagmiddag. Ben je benieuwd hoeveel letters wij al kennen? Wat de missie is van onze groep? Of wat we hebben geleerd tijdens het nieuwe thema? Kijk dan vooral even verder!

Groep 3 Foto1
Whatsapp Image 2024 05 30 At 10.58.25 (1)
De komende weken staat het thema 'Hallo wereld' centraal, waarbij de kinderen met allerlei landen en culturen kennismaken. Een mooie kans om de komende muzieklessen ook in het teken van andere culturen te zetten. 
Gisteren hadden we daarom een muziekles over Afrika, waar ze veel met ritmes werken. Hierbij mochten de kinderen zelf op djembés spelen. Wat was dat leuk! 
Na een korte introductie en een voorbeeldfilmpje, kregen de kinderen een verhaal over dieren op de savanne te horen. Om de beurt mochten ze begeleidende geluiden op de djembé maken, van een stampende olifant tot een slingerende aap en een zenuwachtige terugkrabbelende zebra. De kinderen gingen helemaal op in het verhaal en deden ontzettend goed mee. Wat knap dat ze ook weer op tijd stopten met trommelen en verder luisterden naar het verhaal!
Daarna hebben we samen een paar ritmes geoefend, totdat de kinderen stonden te popelen om zelf ritmes te bedenken. In kleine groepjes kregen ze ritmekaarten mee waarop dieren stonden afgebeeld, zodat ze wisten wanneer ze snel of langzaam moesten trommelen. Ook dit ging ontzettend goed. Er werd leuk samengewerkt, iedereen kwam aan de beurt en ze waren apetrots dat ze zelf op 'echte' instrumenten konden spelen. 
We hebben er allemaal van genoten!
Whatsapp Image 2024 05 30 At 10.58.25
Image1
Image0
Wat een fijne start na de meivakantie. Met dit zonnige weer zijn wij veel buiten aan het leren. 
Zo worden de dictees en het lezen van woordrijen regelmatig buiten gedaan. De kinderen ervaren de lesstof dan op zo'n andere manier. Een leerling vroeg dan ook: "Juf, hebben we vandaag geen veilig leren lezen les?! Dat is precies wat we net buiten hebben gedaan 🙂.
We hebben deze week een gastles gehad over de werkzaamheden in de molen. 
Waarom draait de molen eigenlijk? Wat is er voor nodig? We hebben geleerd dat de wind wel van de goede kant moet komen. Wanneer dat niet zo is, kan de molen gedraaid worden. Dit gebeurt door aan het wiel te draaien.
Ook werd er verteld hoe er van graan, meel wordt gemaakt. De kinderen konden dit uitproberen met graankorrels en twee stenen. Door de graankorrels op de ene steen te leggen en er met de andere steen overheen te wrijven, ontstaat er meel. Hier kunnen wij bijvoorbeeld lekkere pannenkoeken van bakken 🥞.
De kinderen waren erg enthousiast en wisten al veel te vertellen.
Tip: Op de zaterdagen is de molen altijd open en kan je dus een bezoekje brengen!
Junior Klimaatcoach
De afgelopen vier weken zijn we in de groep bezig geweest met Junior Klimaatcoach. Junior klimaatcoach is een educatief project, waarbij we aan de slag zijn gegaan met thema's als biodiversiteit, water, spullen en vervoer. We hebben veel weetjes gelezen en verschillende spellen gespeeld, zoals een raadplaat en woordzoekers. Ook waren er iedere week challenges die we konden uitvoeren. Zo hebben we gezorgd voor meer groen in onze tuin, we hebben onze stappen geteld van school naar huis en hebben we een badje gevuld voor alle vogels in de tuin. Door het lezen van weetjes en uitvoeren van challenges hebben de kinderen klimaatduimstickers verdiend. We hebben er op school aandacht aan besteed, maar vooral thuis hebben veel kinderen laten zien graag een goede daad voor het klimaat te doen. 
91028Ab5 776F 465D Bb85 5Ed41507edec
F77219a7 1837 4F37 9153 777D64ec0724
Zozijn

Excursie ZoZijn

Wat een leerzame en gezellige excursie hebben wij gehad bij ZoZijn. De kinderen hebben verschillende opdrachten gedaan. Zo zijn er voorwerpen onderzocht, is er een bingo gemaakt en zijn er eigen entree kaartjes gekleurd. Dit lesbezoek sloot ook mooi aan binnen ons thema ‘Handige uitvinders’.  Terug in de klas hebben de kinderen een schrijfopdracht gemaakt over het bezoek. Vester las zijn verhaal voor en hij vertelde dat het uitje een 9,5 als cijfer kreeg. Veel kinderen waren het daar mee eens en voor sommigen was het zelfs een 10 waard!

Verhaal

Hoera! Groep 3 heeft nu alle 34 lettertekens geleerd!

Dat moest natuurlijk gevierd worden met een feestje. Oftewel het letterfeestje. Eerst werd er geproost met champagneglazen. Zo werd het feestje feestelijk geopend. Tijdens de viering zijn er verschillende leesspelletjes gespeeld. Thalia was winnares van de letterbingo! Bij de diploma-uitreiking waren er veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s aanwezig. Onder een daverend applaus namen de kinderen op de rode loper hun diploma in ontvangst. Het echte lezen kan beginnen!

Het is wel even wennen dat er in groep 3 minder gespeeld kan worden. Gelukkig doen we regelmatig aan bewegend leren. Af en toe maken we buiten rekensommen, een dictee of lopen we een parcours van letters. Zo komen we aan onze beweging toe. Op maandag- en vrijdagmiddag spelen en werken  we samen met de groepen 1-2 op het leerplein en bij elkaar in de klas. Zo leren we van en met elkaar!  

Melissa 2
School Kijkje In De School
Groep 3 Foto 3
Groep 3 Foto 2

Wat was het een fijne, gezellige eerste schooldag in groep 3.

Maar ook wel een beetje spannend. Een nieuw klaslokaal, een nieuwe juf, nieuwe kinderen in de groep, de spanning van 'wat gaan we dit jaar allemaal leren'. We zijn dan ook gestart met het kennismaken. De kinderen zijn het klaslokaal gaan verkennen en de belangrijkste regels en afspraken zijn besproken met elkaar. Vervolgens zijn we al wat gaan rekenen en schrijven! Aan het einde van de dag is er gespeeld en gewerkt in de hoeken. Om ervoor te zorgen dat we samen een gezellige groep worden, hebben we bedacht welke missie er goed bij ons past. We vinden het heel belangrijk dat iedereen mee mag doen en samen speelt en deelt. Zo maken we samen plezier!