Groep 3
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

Wij zijn een gezellige groep van 23 kinderen. Juf Mabel is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Ancil in onze groep. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en vrijdagmiddag. Ben je benieuwd hoeveel letters wij al kennen? Wat de missie is van onze groep? Of wat we hebben geleerd tijdens het nieuwe thema? Kijk dan vooral even verder!

Wij zijn groep 3!
Met z'n allen vormen we in groep 3 een nieuwe groep. Wat vonden we het spannend de eerste dag! Gelukkig waren we snel gewend aan elkaar en aan de nieuwe juffen. Om ervoor te zorgen dat we samen een gezellige groep worden, hebben we bedacht welke missie er goed bij ons past. We vinden het heel belangrijk dat iedereen mee mag doen en samen speelt en deelt. Zo maken we samen plezier! Hieronder kun je zien wat onze missie is voor dit jaar. Die poppetjes, dat zijn wij. Wij zijn allemaal onszelf, uniek met onze eigen talenten, maar samen zijn we één groep!

Afspraken
Om ervoor te zorgen dat we onze missie kunnen halen dit jaar, hebben we samen afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld dat we lief zijn voor elkaar, dat we samen spelen, dat de handen en voeten bij onszelf blijven en dat we stil zijn als iemand anders praat. Samen hebben we in groepjes bedacht hoe de afspraken eruit zien en hoe ze klinken. Vervolgens hebben we er foto's van gemaakt. In de klas bespreken we regelmatig de gemaakte afspraken. Zo zorgen we er samen voor dat het gezellig is en blijft! Kun jij zien welke foto bij welke afspraak hoort?

Samen werken
Om elkaar goed te leren kennen én om te leren hoe je goed kunt samen werken, hebben we de afgelopen gymlessen een heleboel spelletjes gedaan. Geen spelletjes die je alleen kunt doen, maar waar je elkaar voor nodig hebt! Sterker nog, het lúkt helemaal niet alleen. Het lukt alleen als je samenwerkt en voor elkaar zorgt!

gogoanime