Groep 3

Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

Wij zijn een gezellige groep van 28 kinderen. Juf Melissa is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag is juf Maartje in onze groep. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en donderdagmiddag. Ben je benieuwd hoeveel letters wij al kennen? Wat de missie is van onze groep? Of wat we hebben geleerd tijdens het nieuwe thema? Kijk dan vooral even verder!

Groep 3 Foto1
Junior Klimaatcoach
De afgelopen vier weken zijn we in de groep bezig geweest met Junior Klimaatcoach. Junior klimaatcoach is een educatief project, waarbij we aan de slag zijn gegaan met thema's als biodiversiteit, water, spullen en vervoer. We hebben veel weetjes gelezen en verschillende spellen gespeeld, zoals een raadplaat en woordzoekers. Ook waren er iedere week challenges die we konden uitvoeren. Zo hebben we gezorgd voor meer groen in onze tuin, we hebben onze stappen geteld van school naar huis en hebben we een badje gevuld voor alle vogels in de tuin. Door het lezen van weetjes en uitvoeren van challenges hebben de kinderen klimaatduimstickers verdiend. We hebben er op school aandacht aan besteed, maar vooral thuis hebben veel kinderen laten zien graag een goede daad voor het klimaat te doen. 
91028Ab5 776F 465D Bb85 5Ed41507edec
F77219a7 1837 4F37 9153 777D64ec0724
Zozijn

Excursie ZoZijn

Wat een leerzame en gezellige excursie hebben wij gehad bij ZoZijn. De kinderen hebben verschillende opdrachten gedaan. Zo zijn er voorwerpen onderzocht, is er een bingo gemaakt en zijn er eigen entree kaartjes gekleurd. Dit lesbezoek sloot ook mooi aan binnen ons thema ‘Handige uitvinders’.  Terug in de klas hebben de kinderen een schrijfopdracht gemaakt over het bezoek. Vester las zijn verhaal voor en hij vertelde dat het uitje een 9,5 als cijfer kreeg. Veel kinderen waren het daar mee eens en voor sommigen was het zelfs een 10 waard!

Verhaal

Hoera! Groep 3 heeft nu alle 34 lettertekens geleerd!

Dat moest natuurlijk gevierd worden met een feestje. Oftewel het letterfeestje. Eerst werd er geproost met champagneglazen. Zo werd het feestje feestelijk geopend. Tijdens de viering zijn er verschillende leesspelletjes gespeeld. Thalia was winnares van de letterbingo! Bij de diploma-uitreiking waren er veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s aanwezig. Onder een daverend applaus namen de kinderen op de rode loper hun diploma in ontvangst. Het echte lezen kan beginnen!

Het is wel even wennen dat er in groep 3 minder gespeeld kan worden. Gelukkig doen we regelmatig aan bewegend leren. Af en toe maken we buiten rekensommen, een dictee of lopen we een parcours van letters. Zo komen we aan onze beweging toe. Op maandag- en vrijdagmiddag spelen en werken  we samen met de groepen 1-2 op het leerplein en bij elkaar in de klas. Zo leren we van en met elkaar!  

Melissa 2
School Kijkje In De School
Groep 3 Foto 3
Groep 3 Foto 2

Wat was het een fijne, gezellige eerste schooldag in groep 3.

Maar ook wel een beetje spannend. Een nieuw klaslokaal, een nieuwe juf, nieuwe kinderen in de groep, de spanning van 'wat gaan we dit jaar allemaal leren'. We zijn dan ook gestart met het kennismaken. De kinderen zijn het klaslokaal gaan verkennen en de belangrijkste regels en afspraken zijn besproken met elkaar. Vervolgens zijn we al wat gaan rekenen en schrijven! Aan het einde van de dag is er gespeeld en gewerkt in de hoeken. Om ervoor te zorgen dat we samen een gezellige groep worden, hebben we bedacht welke missie er goed bij ons past. We vinden het heel belangrijk dat iedereen mee mag doen en samen speelt en deelt. Zo maken we samen plezier!