Groep 3
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 3!

Wij zijn een gezellige groep van 27 kinderen. Juf Melissa is er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag is juf Leonie in onze groep. Gym krijgen we van meester Chris op dinsdagochtend en donderdagmiddag. Ben je benieuwd hoeveel letters wij al kennen? Wat de missie is van onze groep? Of wat we hebben geleerd tijdens het nieuwe thema? Kijk dan vooral even verder!

 

Stukje 16

De kinderen hebben twee keer een creatieve schrijfles verzorgd gekregen door juf Evelien. En wat vonden ze het leuk! Samen hebben de kinderen een eigen 'prentenboek', een zeer kort verhaal over hun lievelingsdier gemaakt. Hierbij speelden fantasie en de theorie over de opzet van een verhaal een grote rol. Bij het evalueren van de lessen gingen alle duimen omhoog 👍🏻🔝. Tijdens de eet - en drinkpauze hebben de kinderen hun eigen verhaal voorgelezen aan de klas👏🏻.De kinderen geven elkaar altijd 'tips en tops' over het voorlezen. 📚 De meest gehoorde tips zijn het laten zien van de plaatjes en het stemvolume. De meest gehoorde tops zijn het rechtop zitten 🪑 en dat er al goed gelezen wordt. Zo leren we van en met elkaar.

Stukje 17

Op maandag 30 januari hebben wij het letterfeest gevierd. Wat een kanjers allemaal. Alle 34 lettertekens zijn geleerd. Als eerst werd er geproost met ‘champagne’ en stond er een gezonde traktatie klaar. Samen met alle vaders, moeders, opa’s en oma’s zijn er veel lees- en schrijfspelletjes gespeeld. Aan het einde vond de diploma-uitreiking plaats. De kinderen werden één voor één naar voren geroepen. Vol trots liepen zij over de rode loper heen en namen zij hun diploma, onder een luid applaus, in ontvangst.  De gepersonaliseerde boekenlegger komt helemaal van pas, want het echte lezen kan gaan beginnen.

Stukje 14
Stukje 15
Stukje 12
Stukje 13

Wat was het een gezellige kerstviering. De kinderen hebben het liedje 'sjok, sjok, sjok, liep het ezeltje' gezongen. Daarbij hebben ze samen bedacht hoe ze het konden gaan opvoeren. Tijdens de voorbereiding hebben de kinderen tips en tops gegeven aan elkaar. Mede door de goede samenwerking onderling hebben de kinderen gezorgd voor deze mooie opvoering. 🎄🌟

Gister zijn wij het nieuwe jaar gestart door te werken met verschillende coöperatieve werkvormen. Zoek iemand die... kerstvakantie bingo. Zo konden de kinderen allemaal hun kerstvakantie belevingen kwijt en het was een lekkere actieve werkvorm.

Elk willekeurig tweetal heeft voor elkaar een nieuwjaarswens geschreven. Leuk om al stralende gezichtjes te zien bij het in ontvangst nemen van deze nieuwjaarswens ✨.

Stukje 5
Stukje 6

Op 5 oktober  was het dan zover, de opening van de Kinderboekenweek met als thema: Gi-Ga-Groen. De kinderen waren allemaal prachtig verkleed, als lievelingsdier, als een mooie bloem of in het groen.

Er werd eerst een mooi gedicht voorgelezen: Wat een bloem vertellen wil, daarna hebben we gedanst en gezongen op het lied : Gi-Ga-Groen. Ook is er een foto gemaakt met alle kinderen van de hele school.

We hebben al gewerkt over de natuur en gespeeld in het tuintje van opa en oma op het themaplein. Buiten zijn de kinderen met loepjes op onderzoek gegaan naar diertjes, bladeren, kastanjes en eikels.

Uit verschillende groepen zijn kinderen komen voorlezen.   

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen een mini-concert gegeven. Met boomwhackers (gekleurde buizen met ieder een eigen toonsoort) hebben ze het lied: We wish you a merry Christmas gespeeld. Ook de aanwezige ouders hebben dit geprobeerd.
Het klonk verrassend goed!

Stukje 11
Stukje 9

De kinderen hebben vanmiddag pietengym gehad. Wat hadden ze het gezellig met elkaar. Om een goede piet te zijn moet je natuurlijk goed over de daken lopen, pakjes in de schoorsteen gooien, kunstjes maken, evenwicht bewaren, zwaaien, springen en klimmen 🤸‍♀️. Alle kinderen hebben een pietendiploma in ontvangst mogen nemen. Die hadden ze ook meer dan verdiend. 🥇

Stukje 10

Ondanks het grote pietentekort (zie het Sinterklaasjournaal) kregen de kinderen vandaag toch bezoek van wel 3 pieten. Tijdens de dictee-les kwamen ze al strooiend binnen. Nadat iedereen enkele pepernoten had bemachtigd, werden de pieten ook nog even getest of zij wel goed hadden opgelet op de Pietenschool. Ze moesten enkele woorden op het bord schrijven en er een rijmwoord op bedenken. Gelukkig deden ze dat heel goed en hadden ze een sticker verdiend.
Ze kwamen ook nog vertellen dat iedereen zijn of haar schoen mocht zetten.

Stukje 7
Stukje 8
Stukje 3

Op 15 september zijn we op schoolreisje geweest.  Samen zijn we op avontuur gegaan. We zijn het hele eiland gaan verkennen 🏝️. We keken uit over het water in het speelkasteel en zijn op zoek gegaan naar de schatkamer. Er is veel goud gezocht en gevonden. De kinderen hebben allemaal een piratendiploma in ontvangst mogen nemen 🏴‍☠️.

Het was een geslaagde dag!

Stukje 4

Op 12 september kregen de kinderen een dramales van juf Marij. Wat een leuke les! De les sloot aan bij het thema van Blink: Ik en mijn familie.
Samen gingen de kinderen met de bus naar het verjaardagsfeest van oma Sien🚌🎉.

Stukje 1
Stukje 2

Wij zijn groep 3!
Met z'n allen vormen we in groep 3 een nieuwe groep. Wat vonden we het spannend de eerste dag! Gelukkig waren we snel gewend aan elkaar en aan de nieuwe juffen. Om ervoor te zorgen dat we samen een gezellige groep worden, hebben we bedacht welke missie er goed bij ons past. We vinden het heel belangrijk dat iedereen mee mag doen en samen speelt en deelt. Zo maken we samen plezier! 

Samen evalueerden we de eerste week. Bijna iedereen vond het leren lezen toch wel het leukst! Een aantal het leren schrijven. Sommigen het buitenspelen.

Act 3 1
Act 3 2
gogoanime