Groep 5
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 5!

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op onze groepspagina! Dit zijn wij! Meester Jeroen is op maandag t/m donderdag onze meester en juf Susan op vrijdag. We zien meester Chris op dinsdag en vrijdag, want hij is dan onze gymmeester! Wij zitten gezellig met 21 kinderen in groep 5, het is bij ons nooit saai! Zorgen voor gezelligheid, veel lachen met elkaar en daarna weer lekker aan het werk; daar zijn wij heel goed in! Kijk je mee met wat we allemaal doen?

Flyer groep 5

Afscheid groep 5

Wat hebben de kinderen van groep 5 weer hard gewerkt tijdens de Citoperiode. Het was een periode van goed concentreren en diep nadenken. Alle 21 toppers hebben dit voor elkaar gekregen en de Cito goed gemaakt. Als verrassing werd er een klein feestje gevierd, omdat de Cito's klaar zijn voor dit schooljaar. Meester Jeroen trakteerde op cake. En bij cake hoort natuurlijk... slagroom. Wat hebben we weer gelachen! Deze kinderen zijn duidelijk klaar om straks naar groep 6 te gaan.

Gastles

Vandaag hadden we een online gastles van een bijzonder iemand. Niemand minder dan Oranje international en Ajax verdediger Daley Blind kwam ons wat bijleren. Daley Blind heeft verteld over hoe om te gaan met tegenslagen en hoe het is om te leven als topsporter. De kinderen mochten vragen aan hem stellen. De hele klas hing aan zijn lippen. Een ontzettend gave gastles!

Reken-

spelletjes

In groep 5 rekenen we elke dag. Dat dit niet alleen uit een boek hoeft weten de kinderen goed. Vandaag hebben we de kist vol rekenspelletjes van Met Sprongen Vooruit erbij gepakt. In de klas stonden vijf spellen klaar en na 10 minuten draaide iedereen door naar een nieuw spel. Vol enthousiasme zijn we bezig geweest en aan het eind van de les is er weer ontzettend veel geleerd.

Afscheid juf Manon

Gisteren hebben we afscheid genomen van juf Manon. Na een hele leuke periode bij ons in groep 5 vertrekt ze naar een andere school in de stichting om directeur te worden. Wij weten zeker dat ze dit super gaat doen! Na een gezellige middag met een quiz over juf Manon hebben we haar overladen met cadeautjes. De Juf had ook nog een cadeau voor ons, waardoor we nu allemaal in een eigen boekje kunnen schrijven. De rest van het schooljaar krijgen we les van meester Jeroen. Juf Manon, heel erg bedankt voor alles!


Ook vanuit huis leren wij!

Vanaf half december konden wij helaas niet meer naar school komen om te leren. Alle scholen gingen dicht, vlak voor de Kerstvakantie. Juf en meester hebben voor iedereen een Chromebook en materialen klaargelegd. Daarom konden we allemaal op maandag 4 januari om 8.30 uur toch weer verder met leren! Alleen zaten we nu niet samen met elkaar in ons lokaal, maar allemaal samen in Google Meet. Hier gingen we verder met de rekenlessen, nieuwe spellingcategorie├źn, taalopdrachten, creatieve kunstwerken maken, verkeerslessen en ook wereldori├źntatie. We hebben verjaardagen gevierd, juf heeft voorgelezen uit ons leesboek en samengewerkt in kleine groepjes. Natuurlijk zijn we blij dat we vanaf maandag weer naar school mogen, maar tijdens het thuisonderwijs hebben wij ontzettend zelfstandig en verantwoordelijk doorgeleerd in groep 5! Hier zijn we erg trots op!

Sinterklaas!

Vol verwachting klopt ons hart.

Dit jaar mochten wij voor het eerst meedoen met het lootjes trekken, gedichten en surprises maken. Wat was het spannend! Een toffe gamecontroller, een mega microfoon, een eigen maan voor meester en een moeilijke puzzel. Wel 23 prachtige surprises werden vanaf 1 december op het leerplein tentoongesteld. Wat heeft iedereen zijn best gedaan voor een klasgenootje en wat hebben we een fijne Sinterklaasochtend met elkaar gehad.

Start schooljaar groep 5

In de eerste paar weken van het nieuwe schooljaar zijn we druk bezig geweest met onze missie! Wat willen wij dit schooljaar? In wat voor groep willen wij zitten? Hoe gaan wij met elkaar om? Dit is onze missie geworden en die hebben we met elkaar samen bedacht:


Steen, papier, schaar!
Wij zijn er voor elkaar!
We zijn lief, delen samen en helpen elkaar goed!
In groep 5 zullen we laten zien hoe dat moet!

gogoanime