Groep 5
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 5!

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op onze groepspagina! Dit zijn wij! Meester Jeroen is op maandag t/m donderdag onze meester en juf Marjolein op vrijdag. We zien meester Chris op dinsdag en vrijdag, want hij is dan onze gymmeester! Wij zitten gezellig met 19 kinderen in groep 5, het is bij ons nooit saai! Zorgen voor gezelligheid, veel lachen met elkaar en daarna weer lekker aan het werk; daar zijn wij heel goed in! Kijk je mee met wat we allemaal doen?

Vandaag zijn we met rekenen lekker naar buiten gegaan. Over het hele schoolplein waren er twintig sommen verstopt die de leerlingen moesten zoeken en oplossen. In het zonnetje zijn de kinderen actief bezig geweest en hebben ze in tweetallen naar de sommen gezocht. Deze zijn allemaal gevonden en ook nog eens goed opgelost. Zo zijn we lekker actief bezig geweest met de rekenles.

De afgelopen weken is groep 5 druk bezig geweest met het bouwen van een toekomstige stad voor Blink. Echter waren er wel een hoop eisen waar de stad aan moest voldoen. Zo moesten er voldoende voorzieningen zijn voor de bewoners, moesten er ruimte zijn voor vervoer binnen de stad en moesten er twee kenmerken uit de middeleeuwen zichtbaar zijn. De kinderen hebben gewerkt met lego, karton en papier. De steden zijn erg mooi geworden en de kinderen waren zichtbaar trots. We zagen stadsmuren, kastelen en kerken uit de Middeleeuwen terug. De volgende periode houden we ons bezig met wonderlijke uitvindingen.

Na het gezellige Sinterklaasfeest waar iedereen erg zijn best heeft gedaan, kon er voor dat de school weer dicht ging toch nog een kerstlunch plaatsvinden. Elke leerling had iets lekkers gemaakt of gekocht en er werd ook gedacht aan de kinderen die niet op school waren. Wij wensen alle mensen een heel fijn kerstfeest en al het goede voor het nieuwe jaar.

Nu we in groep 5 zitten, zetten we elkaar in het zonnetje met Sinterklaas. Voor het eerst worden er surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Wat kwamen er een mooie creaties tevoorschijn. De kinderen hebben goed stilgehouden wie er op het lootje stond, zodat het tijdens Sinterklaas nog een verrassing voor iedereen was. Na een gezellige ochtend vol spanning en gelach, kregen de kinderen de middag vrij om lekker uit te rusten.

In groep 5 rekenen wij iedere dag. Dat dit niet altijd uit een boek hoeft weten de kinderen maar al te goed. Met de spellen van Met Sprongen Vooruit wordt er op spelende wijs gerekend. De kinderen spelen in totaal vijf rekenspelletjes in een uur. Naast het rekenen is er in dit uurtje ook ruimte voor lachen en gezelligheid. Dat de kinderen van groep 5 hard kunnen werken, dat weten wij in ieder geval zeker!

Na een leuke vakantie zijn we in groep 5 weer met elkaar in de klas begonnen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in de klas en hebben daarom samen bedacht wat daarbij zou kunnen helpen. Daar kwamen mooie ideeën uit, zoals samenwerken met elkaar en het luisteren naar elkaar. Dat de kinderen dit al goed kunnen is te zien. We gaan voor een gezellig schooljaar met zijn allen!

In groep 5 en 6 zijn we fanatiek bezig met het thema “aardse extremen”. Nadat we zelf al veel hebben geleerd over tsunami’s, vulkanen en aardbevingen, kregen we nu een speciale gastles. Twee vrijwilligers van het Rode Kruis kwamen ons wat vertellen over overstromingen en droogte, maar ook wat te doen en welke spullen belangrijk zijn. Middels een spel hebben de kinderen ondervonden welke spullen ze mee zouden nemen bij een overstroming en of deze dan ook nog bruikbaar zijn. Het was een erg leerzame en interessante middag met een speciaal bedankje naar het Rode Kruis!

gogoanime