Groep 5

Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 5!

Afgelopen vrijdag is juf Mariska van de Martinuskerk bij ons op school geweest. Ze vertelde het verhaal naar aanloop van Pasen. Na afloop hebben de kinderen het verhaal op een eigen manier beeldend gemaakt, bijvoorbeeld met karton, kapla of door een verhaal te schrijven. Na afloop waren de kinderen zichtbaar trots en ze weten nu alles over het Paasverhaal.

Groep 5 Picca

Groep 5 is weer druk geweest in het atelier. Bij het thema Hollandse Glorie horen ook de Nederlandse schilders. Met verf, wasco en potloden hebben de leerlingen een aantal beroemde werken van verschillende kunstenaars proberen na te maken. De leerlingen hebben zich goed geconcentreerd en er zijn al veel mooie kunstwerken ontstaan. Kom ze gerust bekijken in onze klas!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn wij in groep 5 natuurlijk ook druk bezig geweest met lezen. Daarbij kregen wij de kans om aan groep 1/2a, 1/2b en 3 te laten horen hoe goed wij kunnen lezen. De meeste kinderen hebben een spannend verhaal voorgelezen in deze groepen. Dit leverde na afloop trotse kinderen op. En dat was terecht uiteraard!

Kan het binnen regenen? Met deze vraag ging groep 5 tijdens Blink aan de slag. Met warm water in een potje, folie en ijsblokjes is er onderzoek gedaan. En wat bleekā€¦ het ging regenen in het potje. Ondertussen hebben we ook geleerd hoe dat werkt in een wolk. Het is altijd fijn om zelf te onderzoeken!