Groep 5
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 5!

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op onze groepspagina! Dit zijn wij! Meester Jeroen is op maandag t/m donderdag onze meester en juf Marjolein op vrijdag. We zien meester Chris op dinsdag en vrijdag, want hij is dan onze gymmeester! Wij zitten gezellig met 19 kinderen in groep 5, het is bij ons nooit saai! Zorgen voor gezelligheid, veel lachen met elkaar en daarna weer lekker aan het werk; daar zijn wij heel goed in! Kijk je mee met wat we allemaal doen?

Na een leuke vakantie zijn we in groep 5 weer met elkaar in de klas begonnen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in de klas en hebben daarom samen bedacht wat daarbij zou kunnen helpen. Daar kwamen mooie ideeën uit, zoals samenwerken met elkaar en het luisteren naar elkaar. Dat de kinderen dit al goed kunnen is te zien. We gaan voor een gezellig schooljaar met zijn allen!

In groep 5 en 6 zijn we fanatiek bezig met het thema “aardse extremen”. Nadat we zelf al veel hebben geleerd over tsunami’s, vulkanen en aardbevingen, kregen we nu een speciale gastles. Twee vrijwilligers van het Rode Kruis kwamen ons wat vertellen over overstromingen en droogte, maar ook wat te doen en welke spullen belangrijk zijn. Middels een spel hebben de kinderen ondervonden welke spullen ze mee zouden nemen bij een overstroming en of deze dan ook nog bruikbaar zijn. Het was een erg leerzame en interessante middag met een speciaal bedankje naar het Rode Kruis!

gogoanime