Groep 5
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 5!

Welkom in groep 5! Wij bestaan uit 15 toffe peren en 2 toffe juffen die houden van een heleboel gezelligheid, maar ook heel hard kunnen werken! Dit jaar staat in het teken van een heleboel nieuwe uitdagingen! Zo gaan we voor het eerst starten met Engels, starten we met een muziekproject, voeren we een eigen concert op en doen we samen met groep 6 ons eigen onderzoek binnen Blink (Wereldoriëntatie). Op maandag t/m woensdag is juf Mabel bij ons in de klas en op donderdag en vrijdag juf Maartje. Op dinsdag en donderdag hebben we bewegingsonderwijs van meester Chris. Ben je benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Lees dan vooral verder!

Afgelopen week hebben de groepen 4/5/6 deelgenomen aan Godly Play.
Mariska Litjens nam de kinderen mee aan de hand van het verhaal van Mozes.

Mozes werd in een mandje in de Nijl gelegd om te voorkomen dat hij gedood zou worden.
Hij groeide op als prins aan het hof van de Farao en vluchtte toen hij ouder was uit Egypte.
Mozes kreeg de opdracht van God om zijn volk te bevrijden van de Farao.
Dit lukte Mozes.

Mariska heeft het verhaal verteld aan de hand van een beeldend spel.
Ze legde de link met hedendaagse ontwikkelingen, zoals de situatie in Rusland, mensen die vluchten uit bijvoorbeeld Oekraïne of Syrië en mensen op de wereld die nog honger lijden of onderdrukt worden.

Na het verhaal zijn de kinderen aan de slag gegaan met een eigen creatieve opdracht naar aanleiding van het verhaal door te schrijven, te tekenen, te schilderen of door het verhaal na te bouwen met Kapla.

In september zijn we samen met groep 6 op schoolreisje geweest naar Outdoorpark SEC Almere. De dag stond in het teken van samenwerken, vies worden en samen een heleboel plezier hebben! Wat hebben we een grenzen verlegd en angsten overwonnen! Het was een ontzettend avontuurlijk en geslaagd schoolreisje😃

De eerste twee schoolweken zitten erop, waarin we naast te zijn begonnen met alle instructielessen, ook veel bezig zijn geweest met de groepsvorming en samenwerkingsopdrachten.

Tijdens de eerste week zijn we bezig geweest met het opstellen van onze groepsmissie en de daarbij horende afspraken. Het is fijn dat de kinderen zelf vijf afspraken hebben gekozen, waarmee we dit schooljaar aan de slag zullen gaan. Deze afspraken zijn niet alleen gekozen door de leerlingen, maar vervolgens ook door ze uitgewerkt. Vanaf maandag hangen deze, als klein geheugensteuntje, zichtbaar in de klas en op het leerplein.

Naast de afspraken hebben we m.b.v. gouden ballonnen mooie samenwerkingsactiviteiten uitgevoerd. Zo moesten kinderen gezamenlijk en bamboestok optillen, door alleen hun wijsvingers te gebruiken en hebben ze overeenkomsten bij elkaar gezocht. Sommige activiteiten waren nog best lastig, maar met wat hulp en een goede dosis doorzettingsvermogen zijn de kinderen heel ver gekomen!