Groep 4
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 4!

We zijn een gezellige groep van 14 kinderen waar iedereen elkaar graag helpt. Op maandag krijgen we les van juf Marjolein en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van juf Melissa. We zien meester Chris op dinsdag en vrijdag, want hij is dan onze gymmeester.
We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Hier leren wij over met de lessen Kanjertraining en we laten zien dat we dit al goed kunnen. We leren veel nieuwe dingen in groep 4, zoals de tafels, het alfabet en het schrijven van de hoofdletters. Ook krijgen we voor het eerst het vak taal. Samen leren we hoe we moeten plannen. Elke week krijgen we een weektaak en denken we na over wanneer we onze taakjes willen doen. Tijdens de projecten van Blink werken we veel samen, zo leren we van en met elkaar over verschillende thema’s over de wereld. Op vrijdagmiddag spelen we nog even in de hoeken. We gaan er samen een fijn schooljaar van maken.

Een sportieve en gezellige dag tijdens de Koningsspelen op het sportveld van SV Twello. De kinderen hebben acht verschillende activiteiten gedaan. Aan het einde van de dag is er een voetbalwedstrijd tussen groep 8 en de leerkrachten gespeeld. Alle kinderen hebben langs de lijn staan aanmoedigen, het werd gelijkspel.

Op donderdag 14 maart was de Paasviering. Eerst is er gezellig met elkaar ontbeten in de klas, iedereen had iets meegenomen. De viering werd gehouden in de grote hal beneden. De kinderen hebben een gedicht opgedragen aan alle kinderen en meesters en juffen op school, dat was nog best een beetje spannend, maar wat deden ze het goed. Groep 4 heeft meegelopen met de Palmpasenoptocht. Langs de weg stonden veel toeschouwers. Er waren prachtig versierde palmpaasstokken en er was een leuke sfeer tijdens de optocht

Samen hebben wij Carnaval gevierd op school.

De opening vond plaatst op het schoolplein en per groep liepen we in een polonaise naar binnen. Als lunch hebben we heerlijke, vers gebakken pannenkoeken gegeten. Tussen de spelletjes en het knutselen door hadden we een hele leuke show van een goochelaar. Er werd veel gelachen. De afgelopen week stond in het teken van ‘The Masked Singer’. De kinderen zijn op zoek gegaan naar wie die gemaskerde figuren zijn. Wij hebben als groep gewonnen!! We hebben een mooie beker in ontvangst genomen en die heeft nu een plekje gekregen in onze klas. Het was een hele gezellige dag en daarna lekker vakantie vieren!

We hebben hard gewerkt aan het thema 'bouwen'. De kinderen hebben onder andere aan het volgende doel gewerkt: Ik kan vertellen in wat voor een huis dieren wonen. Zij hebben dit uitgezocht op de Chromebook en zijn daar fanatiek mee aan de slag gegaan. Zo zijn er mooie verhalen en tekeningen ontstaan. Een aantal kinderen hebben gereedschapspullen van thuis meegenomen. Deze zijn besproken en goed bekeken, daarna hebben ze een plekje in de thema hoek gekregen. Van Kapla en Lego zijn veel mooie bouwwerken gemaakt. Een aantal meiden uit de groep hebben een stukje voorgelezen aan de klas uit een boek dat geschreven is voor de jonge klussers. Tijdens de spellingsles zijn er elfjes gemaakt over hun ideale droomhuis. We hebben nu al zin in het volgende thema: ‘handige uitvinders’.

Helaas geen gezamenlijke kerstviering dit jaar, maar in de klas hebben wij het gevierd met een kerstontbijt. De klas hing vol met kerstverlichting en de tafels waren mooi gedekt. Iedereen had iets lekkers te eten of drinken meegenomen en we mochten in de klas zelf een plekje uitkiezen om te gaan zitten. Tijdens het ontbijt hebben wij gekeken en geluisterd naar een ingesproken kerstverhaal, van een digitaal prentenboek, door een aantal kinderen van onze school. Het was leuk om de stemmen van de kinderen te herkennen, vooral de stem van Javi uit onze groep.

In groep 4 werken wij graag samen en helpen wij elkaar. Tijdens de taallessen oefenen wij met het alfabet en in de rekenlessen leren wij nu de tafel van 1 en 2. Bij spelling oefenen wij elke week een nieuwe categorie, zo hebben wij deze week de ‘ng‘ en ‘nk’ geleerd. Iedere donderdag hebben wij een spellingcircuit. Bewegend leren vinden we dan erg leuk! Op vrijdag mogen we altijd op een ander ‘gek’ plekje lezen en in de middag spelen we nog even in de hoeken. Bij de lessen van Blink hebben wij veel geleerd over de ruimte en de komende tijd gaan wij het hebben over gezellige tradities.

In groep 4 zijn we druk bezig geweest om een goede start te maken van het nieuwe schooljaar.


Wat willen wij dit schooljaar? In wat voor groep willen wij zitten? Hoe gaan we met elkaar om? Er zijn gezamenlijke regels opgesteld voor in de klas. De kinderen hebben eerst voor zichzelf opgeschreven welke regels zij belangrijk vinden. Die regels zijn binnen hun groepje besproken. De belangrijkste regels zijn klassikaal besproken en daar is nu een mooie poster van gemaakt die zichtbaar is in de klas.

We hebben elkaar beter leren kennen door verschillende spelletjes te spelen en er is al veel samengewerkt. Zo hebben de kinderen in groepjes van vier een mandala gekleurd om het samenwerken te oefenen.

gogoanime