Groep 4
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 4!

We zijn een gezellige groep van 18 kinderen waar iedereen elkaar graag helpt. Op maandag en dinsdag krijgen we les van juf Leonie en op woensdag, donderdag en vrijdag van juf Melissa. We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Hier leren wij over met de lessen Kanjertraining en we laten zien dat we dit al goed kunnen. We leren veel nieuwe dingen in groep 4, zoals de tafels, taal en hoofdletters schrijven. Ook leren we hoe we moeten plannen. Elke week krijgen we een weektaak en denken we na over wanneer we onze taakjes willen doen. We leren ook veel van het samenwerken en spelen. Dat is goed te zien bij de projecten van Blink waar we van alles over verschillende thema's over de wereld leren. We gaan er een fantastisch jaar van maken.

Flyer groep 4

De laatste periode in groep 4 is alweer aangebroken.
Wat ging de tijd snel en wat hebben we veel geleerd!
Met rekenen de keersommen, en de erbij- en eraf sommen tot 100.
Met taal de verkleinwoorden, werkwoorden, de woordtrap en met spelling de dubbelzetter en de tekendief.
Het thema “Kriebelbeestjes” van Blink hebben we inmiddels afgesloten.
Dat gebeurde met een bezoek van een imker die ons veel heeft verteld en laten zien over bijen. De kinderen hadden van tevoren vragen bedacht zoals: hoe oud wordt een bij?, kunnen bijen poepen en plassen?, hoe wordt je een imker?
Ook hebben de kinderen in kleine groepjes een presentatie gegeven over een kriebelbeest.
Dit deden ze aan de hand van een Lapbook. Dat is een soort werkstuk met tekeningen, envelopjes met briefjes met tekstjes en vragen en andere informatie op een creatieve manier verwerkt.
Verschillende kriebelbeestjes zijn aan bod gekomen zoals het lieveheersbeestje, de regenworm, de spin en de duizendpoot.
Na een bijzonder schooljaar gaan we nu genieten van de vakantie.
Iedereen een fijne zomervakantie gewenst!

Flora en fauna

Groep 4 is sinds kort bezig met het thema “Natuurspeurders” vanuit de methode Blink.
De kinderen gaan op zoek naar kriebelbeestjes in de buurt en bekijken ze met een vergrootglas.
Ze leren welke insecten er zijn, wat de kenmerken zijn en hoe ze leven.
Ook hebben we veel boeken te leen over insecten. Deze worden volop gelezen.
Daarnaast hebben de kinderen veel mini-moestuintjes gespaard en zijn er verschillende soorten groenten en kruiden gezaaid. De eerste plantjes komen inmiddels al op!

Eindelijk was het zo ver. Op maandag 8 februari mochten de kinderen allemaal weer naar school komen. Ondanks het grote pak sneeuw konden we iedereen weer met een lach ontvangen. En dat grote pak sneeuw betekende ook.... extra buiten spelen! Na de vele sneeuwballen, sneeuwpoppen en ritjes op de slee kregen de kinderen binnen een beker warme chocolademelk en een wafel. Wat zijn we blij dat jullie er weer zijn!

Dat wij vloeiend leren lezen laten we graag aan de hele school zien. De kinderen kiezen regelmatig een spannend verhaal uit om voor te lezen aan de kinderen van groep 1/2a en 1/2b. Iets vertellen over de plaatjes in het boek mag hier natuurlijk ook niet bij ontbreken. Wat hebben we al enorme sprongen gemaakt in groep 4!

In groep 4 zijn we druk bezig met lezen. Iedere dag wordt er gelezen uit boeken die zelf uitgezocht worden bij de bibliotheek. Ook worden de kinderen iedere dag voorgelezen. Een week geleden kwam Nadira met een heel stoer idee. Ze wilde namelijk wel eens voorlezen aan de klas. Nadira heeft een boek gekozen en goed geoefend.
Op dinsdag was het zo ver. Nadira mocht op de stoel van de juf en meester zitten en heeft de klas voorgelezen uit het boek Super Juffie. Het verhaal was erg spannend en de kinderen hingen aan haar lippen. Super goed gedaan!

In groep 4 zijn we bezig geweest met elkaar beter te leren kennen aan de start van het schooljaar. De kinderen kregen een tasje mee naar huis die ze mochten vullen met vijf persoonlijke spullen, waar ze wat over wilden vertellen. Dit deden ze voor de klas als een soort presentatie. We hebben hele mooie spullen voorbij zien komen, zoals lievelingsboekjes, knuffels en foto's van lievelingseten. Hier zat altijd een mooi verhaal bij. Op deze manier weten de kinderen van elkaar wat de interesses en hobby's zijn.

gogoanime