Groep 4
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 4!

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op onze groepspagina. Dit is onze groep. Meester Jeroen is op maandag t/m vrijdag onze meester, dus we zien hem iedere schooldag. We zien meester Chris op dinsdag en donderdag, want hij is dan onze gymmeester. We zijn een gezellige groep met 26 kinderen. Het is bij ons nooit saai! Zorgen voor gezelligheid, veel lachen met elkaar en daarna weer lekker aan het werk. Daar zijn wij heel goed in! Kijk je me met wat we allemaal doen?

Groepsfoto 4
Paashaas Jeroen 1

De kinderen van groep 4 hadden een gezellig Paasontbijt op school. Iedereen nam wat mee, zodat we een gezond en lekker ontbijt hadden. Samen hebben we gegeten en geluisterd naar het paasverhaal. Na bezoek van twee echte paashazen hebben we eieren gezocht en iedereen wist er één te vinden! Ook hebben we vrolijke liedjes gezongen samen met de rest van de school. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Paashaas Jeroen 2
Car 4 1
Car 4 2

Carnaval op De Kleine Wereld is een groot feest voor de leerlingen van groep 4. Iedereen zag er prachtig uit in mooie verkleedkleren. De leerlingen zijn uit hun dak gegaan bij de disco van DJ Rik, hebben geraden wie de Masked Singers dit jaar waren en genoten van de heerlijke pannenkoeken die door de ouders zijn gemaakt. Op het eind van de dag was iedereen moe en voldaan. Het is was een knalfuif die ons nog lang bij zal blijven!

Alle kinderen waren dit jaar weer lief geweest, want de Sint kwam langs op school en bracht cadeaus mee. Uiteraard gaf groep 4 de Sint ook wat terug en zongen 'muis van drop' voor hem, waarbij een mooi toneelstuk werd gespeeld. In de klas was het ook erg gezellig. Er werden spelletjes gespeeld, cadeautjes uitgepakt en het Sinterklaasjournaal werd afgekeken. Voor nu zwaaien we de Sint weer uit en zien we hem volgend jaar graag weer terug.

Sint Gr 4.1
Sint Gr 4.2
Godlyplay1

Op 1 november kregen wij een mooi verhaal te horen van Mariska, die namens de Martinuskerk bij ons op bezoek kwam. Ze heeft verteld over hoe Mozes zijn volk bevrijdde van de farao van Egypte. Hij leidde de mensen dwars door de zee heen. Vol aandacht werd er geluisterd. Na het verhaal kregen de kinderen de opdracht om het verhaal creatief te verwerken. Dit mocht met verf, waskrijt, papier of kapla. Wat kwamen er mooie creaties uit!

Tekenen
1
2

Met het vak Blink zijn we volop bezig met het thema 'Ik en mijn familie'. We leren van alles over onze families en over de klaslokalen en het speelgoed van onze ouders en opa's en oma's. Vandaag hebben we een gastles drama gehad die helemaal aansloot bij ons thema. We hebben speelgoed van vroeger aan elkaar uitgebeeld en gedaan of we een speelgoedmuseum waren. De kinderen gingen helemaal op in hun rollen en hebben daardoor veel gelachen, maar bovenal veel geleerd.

In de eerste weken van groep 4 krijgt iedereen de verteltas een keertje me. In deze tas worden spulletjes gestopt die echt bij het kind past. Deze zoeken ze zelf dan ook thuis uit. Zo leren we elkaar nog beter kennen. We hebben al veel bijzondere spullen langs zien komen en er gaan er vast ook nog veel volgen.

Fiene 41
Demian 42
gogoanime