Groep 4
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 4!

We zijn een gezellige groep van 19 kinderen waar iedereen elkaar graag helpt. Op maandag en dinsdag krijgen we les van meester Jeroen en op woensdag, donderdag en vrijdag van juf Leonie. We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Hier leren wij over met de lessen Kanjertraining en we laten zien dat we dit al goed kunnen. We leren veel nieuwe dingen in groep 4, zoals de tafels, taal en hoofdletters schrijven. Ook leren we hoe we moeten plannen. Elke week krijgen we een weektaak en denken we na over wanneer we onze taakjes willen doen. We leren ook veel van het samenwerken en spelen. Dat is goed te zien bij de projecten van Blink waar we van alles over verschillende thema's over de wereld leren. We gaan er een fantastisch jaar van maken.

Flyer groep 4

Eindelijk was het zo ver. Op maandag 8 februari mochten de kinderen allemaal weer naar school komen. Ondanks het grote pak sneeuw konden we iedereen weer met een lach ontvangen. En dat grote pak sneeuw betekende ook.... extra buiten spelen! Na de vele sneeuwballen, sneeuwpoppen en ritjes op de slee kregen de kinderen binnen een beker warme chocolademelk en een wafel. Wat zijn we blij dat jullie er weer zijn!

Dat wij vloeiend leren lezen laten we graag aan de hele school zien. De kinderen kiezen regelmatig een spannend verhaal uit om voor te lezen aan de kinderen van groep 1/2a en 1/2b. Iets vertellen over de plaatjes in het boek mag hier natuurlijk ook niet bij ontbreken. Wat hebben we al enorme sprongen gemaakt in groep 4!

In groep 4 zijn we druk bezig met lezen. Iedere dag wordt er gelezen uit boeken die zelf uitgezocht worden bij de bibliotheek. Ook worden de kinderen iedere dag voorgelezen. Een week geleden kwam Nadira met een heel stoer idee. Ze wilde namelijk wel eens voorlezen aan de klas. Nadira heeft een boek gekozen en goed geoefend.
Op dinsdag was het zo ver. Nadira mocht op de stoel van de juf en meester zitten en heeft de klas voorgelezen uit het boek Super Juffie. Het verhaal was erg spannend en de kinderen hingen aan haar lippen. Super goed gedaan!

In groep 4 zijn we bezig geweest met elkaar beter te leren kennen aan de start van het schooljaar. De kinderen kregen een tasje mee naar huis die ze mochten vullen met vijf persoonlijke spullen, waar ze wat over wilden vertellen. Dit deden ze voor de klas als een soort presentatie. We hebben hele mooie spullen voorbij zien komen, zoals lievelingsboekjes, knuffels en foto's van lievelingseten. Hier zat altijd een mooi verhaal bij. Op deze manier weten de kinderen van elkaar wat de interesses en hobby's zijn.

gogoanime