Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst

Stichting Leergeld Apeldoorn – Voorst

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.

Voor wie?

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst richt zich op schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar:

  • die woonachtig zijn in de gemeente Apeldoorn of Voorst
  • van wie de ouders/verzorgers een inkomen hebben beneden de 120% van het bijstandsniveau. Dit is vanaf 1 juli 2021  € 1.230,- voor alleenstaande ouders en € 1.757,- voor twee-oudergezinnen. Bent u woonachtig in de gemeente Voorst dan komt u in aanmerking met een inkomen tot 125% van het bijstandsniveau.

Wat te verwachten?

De kinderen worden geholpen doordat voor hen een aantal zaken geheel of gedeeltelijk worden betaald:

  • vanaf 6 jaar een tweedehands fiets
  • voor leerlingen op het voortgezet onderwijs een chromebook
  • (een deel van) de contributie voor een sportclub, muziekles, dansles, scouting etc.
  • de kleding en andere noodzakelijke zaken bij een sport.
20230816104332 IMG 1211

Tijdelijk wel vergoeding schoolreisjes en schoolkamp

Sinds september 2020 ontvangen ouders geen vergoeding meer van Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst voor de vrijwillige ouderbijdrage. Volgend op de wetswijziging vanuit de overheid zou ook de vrijwillige bijdrage voor een schoolreisje en schoolkamp niet meer vergoed worden. Na overleg met meerdere partijen heeft Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst besloten om dit met 1 jaar uit te stellen. Stichting Leergeld Apeldoorn Voorst vergoedt in het schooljaar 2021-2022 alsnog het schoolreisje en schoolkamp. Aanvragen die door ouders al zijn gedaan, worden met terugwerkende kracht in behandeling genomen. Het kan zijn dat de afwikkeling iets langer duurt dan u gewend bent door de achterstand die door het terugdraaien van de maatregel is ontstaan.

Klik hier om meer te lezen over de vrijwillige ouderbijdrage

Aanvraag indienen?

Ouders die al bij Stichting Leergeld staan ingeschreven, kunnen hun aanvraag per e-mail sturen naar leergeldapeldoornvoorst@live.nl.

Gezinnen die nog niet zijn ingeschreven bij Stichting Leergeld, kunnen een aanvraag indienen via de website www.leergeld.nl/apeldoornvoorst/Stichting Leergeld neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om een huisbezoek in te plannen en de inschrijving te regelen.

Afspraak maken of meer informatie

Stichting Leergeld is iedere werkdag bereikbaar van 8.30 uur- 17.00 uur op telefoonnummer: 085 047 17 74 (lokaal tarief) 

Spreekuur

Informatie over het spreekuur leest u op de website van Stichting Leergeld.

In de schoolvakanties is Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst gesloten.