Groep 8
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 8!

Wij zijn groep 8. Een groep met 25 unieke kinderen die nog één jaar gaan vlammen en dan naar het voortgezet onderwijs zullen gaan. Een bijzonder schooljaar met kamp, de musical en de CITO wacht ons, maar daar hebben we ontzettend veel zin in. Wij krijgen les van meester Rik op alle schooldagen van de week. Bewegingsonderwijs volgen wij op de dinsdagen en donderdagen bij meester Chris. 

Website 'Op leven en dood'

We zitten ondertussen midden in de Kinderboekenweek en zijn hier erg druk mee bezig. Zo zijn we bezig met het bedenken van woorden die bij gi-ga-groen passen en gebruiken we deze in een kwartet, kruiswoordpuzzel of woordzoeker. Ook lezen we in de klas voor om zo te kijken wie de voorleeskampioen wordt van groep 7 en 8. Samen hebben we ook een wandeling gemaakt en gekeken wat we tegenkwamen. We hebben een alfabet vol geschreven met alles uit de natuur. Als laatste mogen we ook nog voorlezen bij de kleuters. Super leuk en wat knap hoe de kinderen kunnen luisteren naar ons. 

Vandaag hebben we een gastles drama gekregen dat past binnen ons thema van Blink over fantastische families. De les sloot aan bij de theorie die we in vorige week hebben geleerd over de tijd van Nozems. Superleuk hoe de kinderen dit hebben ingevuld in de vorm van toneelstukjes.

We zijn het schooljaar begonnen. En hoe! Met verschillende kleine activiteiten en samenwerkingsopdrachten zijn we direct bezig om een groep te vormen met de 25 kinderen in onze klas. Wij beseffen ons dat we dit schooljaar de oudsten zijn. Daarom zijn we met groep 4 naar de bibliotheek geweest om ze te helpen bij het zoeken van een leuk leesboek. We voelen ons verantwoordelijk en kijken uit naar het schooljaar.