Groep 8

Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 8!

Wij zijn groep 8. Een groep met 22 unieke kinderen die nog één jaar de hordes zal passeren. Een bijzonder schooljaar met kamp, de musical en de doorstroomtoets wacht ons, maar daar hebben we ontzettend veel zin in. Wij krijgen les van meester Rik op alle schooldagen van de week. Juf Elise is er daarnaast ook nog op de maandag bij. Bewegingsonderwijs volgen wij op de dinsdagen en donderdagen bij meester Chris. 

 

Groepsfoto Anders
Whatsapp Image 2024 03 04 At 10.09.55 (1)

Carnaval was weer een spektakel op De Kleine Wereld vandaag. We hebben pannenkoeken gegeten, gekeken naar de talentenshow en lekker geswingt op de muziek van de DJ. Van het fotospel wisten we al veel kinderen te herkennen, al wisten we net niet te winnen. En zoals u ziet op de foto, we waren allemaal fantastisch verkleed. 

Whatsapp Image 2024 03 04 At 10.09.55

Groep 8 is samen met groep 5 naar het Rijksmuseum geweest in Amsterdam. Na een enerverende busreis kwamen we aan en hebben we genoten van de mooie schilderijen en de kennis die met ons gedeeld werd. Er waren namelijk ook heuse gidsen die ons rondleidden. Het grootste spektakelstuk was, zoals u ziet, toch wel De Nachtwacht. 

Gidds 1 (1)
Gidds 2 (1)
Rap2
Rap 1

Groep 8 heeft met het vak zelf een rap gemaakt. Na voorbeelden van het liedje 'Slapeloze nachten' en een voorbeeldrap van meester mochten de kinderen zelf aan de slag. De kinderen hebben zelf een beat gekozen en als duo keuzes gemaakt waarover gerapt werd. Inhoudelijk waren de raps nog leuk en goed ook!

Klompenfeest Karlijn2

Het Klompenfeest was vandaag. Dat betekent een dag vol festiviteiten, waaronder een zeskamp met groep 7. We hebben het tegen andere scholen opgenomen met bijvoorbeeld touwtrekken en kratjes stapelen. Fedde en Karlijn hebben ons vertegenwoordigd op het podium. We waren er dichtbij, maar helaas hebben we net niet gewonnen.

Klompenfeest Karlijn

De eerste week stond in het teken van samenwerken en het vormen van de groep. In kleine groepjes hebben we een droomeiland gemaakt, waarbij ieder teamlid zich veilig waande op het gemaakte eiland. Ook hebben we de vakanties besproken, waarbij hele mooie verhalen uit voortkwamen. Natuurlijk hebben we daarnaast ook al een beetje aan bijvoorbeeld rekenen en spelling gedaan. 

8.1
8.2