Groep 8
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 8!

Wij zijn groep 8. Een groep met 25 unieke kinderen die nog één jaar gaan vlammen en dan naar het voortgezet onderwijs zullen gaan. Een bijzonder schooljaar met kamp, de musical en de CITO wacht ons, maar daar hebben we ontzettend veel zin in. Wij krijgen les van meester Rik op alle schooldagen van de week. Bewegingsonderwijs volgen wij op de dinsdagen en donderdagen bij meester Chris. 

Website 'Op leven en dood'

Groepsfoto 6

Vandaag hebben wij een rolstoelbasketbalclinic gehad in de sporthal. Na een deel theorie (waarbij we veel informatie en ervaringen te horen kregen) van 2 sporters die zelf een handicap hebben zijn we uiteindelijk zelf in rolstoel aan de slag gegaan met estafette en basketballen in een rolstoel. Enorm leuk, maar vooral erg leerzaam. 

Gr 8 Basket
Ebad7e3f 4369 4035 84A1 B02a6c259a73
Koningspelen 2
Koningspelen 1

Vandaag hebben we de Koningspelen gedaan op het complex van sv Twello. Het was ondanks het weer een zeer geslaagde dag waarbij we onder andere sporten als handbal, softbal en badminton hebben gedaan. Ook zijn we afgebeuld tijdens de bootcamp en weten de meiden dat ze sterker zijn dan de jongens. Zij wonnen namelijk met touwtrekken.

Blink Uitje Oorlog 1

Wij zijn vandaag naar Collectie 40-45 geweest in Beekbergen. We hebben voor ons thema 'Oorlog en vrede' al veel geleerd over de Eerste- en Tweede Wereldoorlog en nu ook mogen zien hoe dit eruitzag. Zo weten we nu bijvoorbeeld precies hoe de helmen eruitzagen die de Fransen, Engelsen en Duitsers gebruiken en waarom. Het was een erg leerzame middag. 

Blink Uitje Oorlog 2

Carnaval was weer een heus feest dit jaar. The Masked Singers hebben ons weer een week lang beziggehouden en uiteindelijk bleef dat één van de deelnemers onze eigen klasgenoot Jolie was. We zijn allen verkleed gekomen en hebben met de disco laten zien dat we een fantastisch feestje met elkaar kunnen maken. 

Car 8 1
8B6183d6 6744 4A34 B2a3 45F7e0491d5b
81 Kbw (1)
82Kbw (1)

We zitten ondertussen midden in de Kinderboekenweek en zijn hier erg druk mee bezig. Zo zijn we bezig met het bedenken van woorden die bij gi-ga-groen passen en gebruiken we deze in een kwartet, kruiswoordpuzzel of woordzoeker. Ook lezen we in de klas voor om zo te kijken wie de voorleeskampioen wordt van groep 7 en 8. Samen hebben we ook een wandeling gemaakt en gekeken wat we tegenkwamen. We hebben een alfabet vol geschreven met alles uit de natuur. Als laatste mogen we ook nog voorlezen bij de kleuters. Super leuk en wat knap hoe de kinderen kunnen luisteren naar ons. 

Vandaag hebben we een gastles drama gekregen dat past binnen ons thema van Blink over fantastische families. De les sloot aan bij de theorie die we in vorige week hebben geleerd over de tijd van Nozems. Superleuk hoe de kinderen dit hebben ingevuld in de vorm van toneelstukjes.

98049312 7E9f 4F54 Bb82 Bb3402fc2c33
7Fb0ffe5 5Dcf 445D 8915 55515E0bb1c6
Act 6 1

We zijn het schooljaar begonnen. En hoe! Met verschillende kleine activiteiten en samenwerkingsopdrachten zijn we direct bezig om een groep te vormen met de 25 kinderen in onze klas. Wij beseffen ons dat we dit schooljaar de oudsten zijn. Daarom zijn we met groep 4 naar de bibliotheek geweest om ze te helpen bij het zoeken van een leuk leesboek. We voelen ons verantwoordelijk en kijken uit naar het schooljaar. 

Act 6 2
gogoanime