Groep 8
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 8!

Dit schooljaar zijn wij in groep 8 gestart met een groep van 27 fantastische kinderen. Voor ons is het laatste jaar op de basisschool aangebroken en we proberen ook dit jaar nog zoveel mogelijk te leren door gericht aan bepaalde doelen te werken. We hebben de ruimte in de klas en op het leerplein om te werken en maken zo goed mogelijk een keuze voor een werkplek (in de klas of buiten de klas, alleen, samen of in een groepje). 

 

Op woensdag 13 april heeft groep 8 met twee teams meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi!
De teams werden gecoacht door ouders van de leerlingen.
Beide teams waren super sportief!
Ook het publiek juichte flink voor beide teams.
Door een combinatie van waanzinnig teamwork en een goede sfeer vielen beide teams in de prijzen!
Het team van de meiden is tweede geworden en het team van de jongens is derde geworden!
In volle glorie staan de trofeeën op het leerplein van groep 7/8.

Sinterklaasfeest!

3 december was het dan eindelijk tijd
voor veel cadeautjes en gezelligheid!
Wij waren één van de gelukkige klassen met kinderen
die zich niet door Corona liet hinderen.
Alle leerlingen waren op school aanwezig
en hielden zich een ochtendje met surprises en gedichten bezig.
Met wat dansjes tussendoor en pepernoten op zijn tijd,
kregen wij niet genoeg van deze gekkigheid.
Toch mochten wij om 12uur de klas met volle handen verlaten,
en hadden wij thuis genoeg om even lekker over door te praten!
Dankjewel Sinterklaas en de pieten voor deze fijne dag.
Wij kijken hierop terug met een lach.

Kinderboekenweek en voorleeswedstrijd 

Van woensdag 6 tot en met vrijdag 15 oktober vond de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Met dit jaar als thema: Worden wat je wil. Dinsdag 5 oktober hadden wij alvast de opening met een echte dichteres. Woensdag kregen wij in groep 8 een workshop van haar over het maken van een gedicht. We hebben allemaal een eigen gedicht geschreven passend bij het thema van de kinderboekenweek. Alle gedichten die binnen de school gemaakt zijn worden gebundeld tot een echt gedichtenbundel. Maar naast deze gedichten zijn we ook veel gaan voorlezen. Zo hebben een heel aantal kinderen een prentenboek voorgelezen aan kinderen uit de groepen 1, 2 en 3. Als kers op de taart hebben we in groep 7 en 8 en voorleeswedstrijd gehouden. Een handvol kinderen had zich aangemeld en heeft in zijn eigen groep een origineel stukje uit een zelfgekozen leesboek voorgelezen. Hier kwamen 2 winnaars uit. In groep 7 Jolie en in groep 8 Bente. Op vrijdag 15 oktober hebben zij tegen elkaar gestreden en is Bente tot voorleeskampioen van De Kleine Wereld benoemd. 

Blinkproject Wereldsterren

Tijdens dit project hebben de kinderen op verschillende manieren kennisgemaakt met wereldsterren. Ze hebben onderzoek gedaan naar en zich ingeleefd in verschillende wereldsterren. Uiteindelijk hebben ze 1 wereldster onderzocht en bedacht hoe anderen deze kunnen beleven door alle vijf zintuigen aan te spreken. Op donderdag 14 oktober waren alle ouders welkom in ons beleefmuseum en hebben zij op hele originele manieren onze verschillende wereldsterren beleefd.  

In groep 7 en 8 zijn we druk bezig met het verbeteren van onze spellingsvaardigheden. Dit doen onder andere met een spellingcircuit op woensdag. Tijdens het spellingcircuit hebben we groepjes van 5 of 6 kinderen die samen, of alleen, een spel spelen. Elke week speelt dat groepje een ander spel. Als na tien weken alle spellen gespeeld zijn, komen er nieuwe groepjes en nieuwe spellen. Zo verbeteren wij, op een leuke manier, onze spellingsvaardigheden!

Groepsregels

Om er voor iedereen een zo'n fijn mogelijk schooljaar van te maken hebben we met de groep nagedacht over wat een fijne klasgenoot is. Hier zijn 5 groepsregels uit voortgekomen. Deze hebben wij uitgewerkt, door na te denken over wat je ziet en hoort als je je hier aan houdt. Om het niet alleen met woorden zichtbaar te maken, hebben de kinderen hier ook foto's bij gemaakt. Wij hopen door ons hier aan te houden het schooljaar voor iedereen tot een succes te maken. Onze groepsregels zijn:

-Wij kunnen goed samenwerken

-Wij houden rekening met elkaar

-Wij kunnen elkaar vertrouwen

-Wij komen voor elkaar op

-Wij tonen respect voor elkaar

gogoanime