Groep 6
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 6!

Welkom op de groepspagina van groep 6. Wij bestaan uit 24  kinderen en zijn allemaal uniek. Wij zorgen ervoor dat wij als 'puzzelstukjes' heel goed bij elkaar passen. Samen hebben wij veel zin in het schooljaar en gaan we er iets moois van maken. Lees, kijk en geniet van de ervaringen en momenten die wij in groep 6 meemaken. Wij delen ze graag met jullie!

Flyer groep 6

Overzicht spreekbeurten

Overzicht boekbesprekingen

Het schooljaar zit er bijna op en daarom hebben wij geprobeerd om dat op een leuke manier af te sluiten. Wij zijn een paar weken druk geweest met het maken van een flipperkast. We hebben ideeën bedacht, geschetst, geschuurd, geverfd, getimmerd, veel getest en natuurlijk ook gespeeld. De resultaten zijn erg mooi geworden. Zie ook het filmpje op onze Facebook pagina, waarin te zien is hoe dit van begin tot eind in zijn werk is gegaan. 

Wij zijn ontzettend trots op onze (gepimpte) flexplekken. Als het lange zitten even lastig wordt kunnen kinderen zelfstandig ervoor kiezen om te staand te werken. Een stukje bewegingsvrijheid... ook wel eens lekker. In de kasten kan daarnaast ook nog eens van alles. We hebben een deel voor onze periodetaak 'tafels', een deel met spulletjes als scharen, pennen en plakband en dan ook nog een deel met alle verschillende soorten schriften. De eerste weken zitten er ondertussen op en het werkt fantastisch. Lekker mee doorgaan dus!

De Koningspelen waren een waar succes dit jaar. Ondanks dat de groepen niet gemengd konden worden (zoals andere jaren) hebben we toch een hele leuke dag met activiteiten gehad. Zo hebben we bijvoorbeeld gevoetbald, gefrisbeed, hardgelopen in estafettevorm en gebadmintond. Ook waren er 2 clinics, namelijk voor hockey en een heuse bootcamp. We hebben ons ontzettend vermaakt een heerlijk zonnetje op de achtergrond. 

In Nederland is niets zo wisselend als het weer. Soms zien we 1 dag alle seizoenen van het jaar voorbijkomen. In groep 6 hebben we besproken hoe dit kan. Vervolgens zijn we met rietjes verf gaan blazen. Zo hebben we zon, regen, hagel en onweer gecreëerd. Een hele andere, maar leuke manier van knutselen vonden we het.  Wij hebben als laatste nog een goede tip, namelijk: Denk altijd aan de paraplu.  

We hebben in groep 6 een nieuwe periodetaak. De periodetaak 'topografie' welteverstaan. We hebben al een aantal provincies gehad en gaan nu gedurende 8 weken zelf onze 2 topografietoetsen inplannen. De eerste kinderen hebben al een toets ingepland en afgenomen en zoals je ziet ook nog eens behaald! Wij gaan ervoor dat iedereen na 8 weken de doelen behaald. 

Het was even lastig, maar we zijn na de Kerstvakantie met volle moed gestart. Super om te zien dat alle kinderen via het thuisonderwijs toch nog kunnen rekenen, lezen en spelling kunnen doen. We proberen een zo normaal mogelijke dag na te bootsen en dit gaat al heel aardig. Natuurlijk missen we elkaar wel, maar we zijn ook blij dat we elkaar kunnen zien, een praatje kunnen maken of kunnen samenwerken tijdens de schooltijden. 

Sinterklaas was weer in het land en dat hebben we gemerkt in groep 6. Naast de strooipiet die op het einde van de dag even langskwam, hebben we zelf mooie surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Erg leuk om te zien dat iedereen iets leuks voor elkaar gemaakt heeft en een bijpassend cadeautje had gekocht. Het geheim houden voor elkaar was nog een beetje lastig, maar dat heeft de pret niet mogen drukken deze leuke ochtend!

Thema 2 van onze Blinkmethode heet 'Bijzondere bewoners'. We hebben gekeken naar de mensen, dieren en planten uit verschillende plekken op de aarde. Zo weten we nu ook dat er ook een Noordpool, jungles en woestijnen zijn. Het leerplein hebben wij daarom helemaal in deze sferen ingericht. Met groep 6 hebben we daarnaast de noordpool geprobeerd na te maken door met suikerklontjes iglo's te maken. Best knap gedaan, toch?

Het was woensdag 4 november 2020 Nationaal Schoolontbijt en natuurlijk hebben wij bij groep 6 daar ook aan meegedaan. Samen met de groepen 4 en 5 hebben we het leerplein zo ingericht dat het eruitzag as een lopend buffet. Voor ieder wat wils! Broodjes, matzes, komkommer, fruit, kaas en nog veel meer lag hier op ons e wachten. Erg lekker en ook nog eens heel gezond.

Poeh! Die tafels zijn toch nog best wel lastig. We proberen de tafels beter te kennen door er veel mee te oefenen. Dat doen we door het spel 'vakken vullen'. We gooien met de dobbelstenen en lossen de tafelsom op. Naast dat het erg leerzaam is, is het ook nog eens erg leuk en spannend wie er uiteindelijk wint. 

Tijdens de nulmeting, tussenmeting en eindtoets meten we hoe onze ontwikkelingen zijn. Kunnen we al meer tafelsommen in een minuut oplossen? Wij gaan ervoor!

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de Kinderboekenweek. Het thema voor dit jaar was 'en toen'. We hebben naar verhalen geluisterd, naar ervaringen van elkaar geluisterd en uiteindelijk een mooie klassenkrant gemaakt. Hierin staan geschreven verhalen, creatieve ideeën en nog veel meer!

De krant ligt bij ons in het lokaal, zodat we het allemaal nog eens rustig na kunnen lezen van elkaar.

In de eerste weken zijn we in groep 6 veel bezig geweest met verschillende activiteiten, zodat we goed bij elkaar passen. We zorgen voor afwisseling van spelletjes en hard werken.

Topografie is dit schooljaar voor ons nieuw en daarom zijn we hier al snel veel mee bezig gegaan. In groepjes van 2 zijn we provincies tot op de bodem aan gaan zoeken. Wat is de hoofdstad van een provincie? Welke gebergten en rivieren komen er in de provincie voor? Welke dierentuinen, attractieparken en musea zijn er te vinden?

De eerste periodetaak van het schooljaar hangt bij ons op de muur in het nakijkhoekje. We proberen te denken aan het nakijken van ons eigen werk, te verbeteren en zo te leren. We schatten zelf werk in met een groene, oranje of rode smiley. We merken dat dit nog niet vanzelf gaat en oefenen hier daarom veel meer. Aan het einde van de dag bespreken we dit klassikaal of in kleine groepjes. Wat ging al goed, maar ook wat een volgende keer nog beter kan. 

gogoanime