Groep 6
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 6!

Welkom op de groepspagina van groep 6. Wij bestaan uit 19  kinderen en gaan voor een a-MAZE-ing schooljaar. Samen hebben wij veel zin in het schooljaar en gaan we er iets moois van maken. Lees, kijk en geniet van de ervaringen en momenten die wij in groep 6 meemaken. Wij delen ze graag met jullie!

Wat een enthousiasme hebben we gezien tijdens de Koningspelen. De vele 'oranje kinderen' zorgden ervoor dat er een echt toernooi ontstond waarin sportief, maar ook competitief met elkaar gesport werd. Na afloop waren er dan ook uitsluitend blije gezichten te zien, zodat de vakantie goed begon voor iedereen. 

Daarnaast zijn we begonnen met de laatste periodetaak van groep 6. We proberen de tafels zo goed mogelijk te oefenen en hebben onszelf minimaal 2 tafels als doel gesteld. We oefenen via de Beebot, balletjes die we overgooien met sommen erop, werkbladen en sluiten uiteindelijk hopelijk de toets goed af. 

Carnaval stond dit jaar in het teken van 'The Masked Singer'. De hele week was er nieuwsgierigheid wie toch in die pakken zouden zitten. Daarnaast kwamen de kinderen natuurlijk verkleed naar school, werden er leuke spelletjes gedaan en hebben ze een fantastische goochelshow bekeken. 

Met Blink zijn we afgelopen weken bezig geweest om een stad te maken. Met een materiaal dat de kinderen zelf kozen maakten ze een stad, waarbij ze ook iets uit de Middeleeuwen lieten terugkomen. Daarnaast dachten ze ook na over de toekomst. Hoe vervoeren wij ons over 100 jaar bijvoorbeeld? De kinderen hebben hun creativiteit laten spreken en dit is erg goed gelukt. 

Afgelopen week was de Sint weer in ons land. Voor groep 6 betekende dat surprises maken voor elkaar. We hadden lootjes getrokken, verlanglijstjes gemaakt, cadeautjes voor elaar gekocht en gedichten gemaakt. Natuurlijk hoorde bij deze dag ook wat lekkers. Het was erg leuk om voor elkaar iets te maken en we hebben er dan ook allemaal van genoten. 

Vandaag stond het Nationale Schoolontbijt in groep 6 op het programma. We hebben eerlijk kunnen genieten van een buffet met lekkernijen. Zo waren er bolletjes, krentenbollen, matzes en hadden we ook als beleg voldoende keuze. Daarna moesten we gelijk door naar de fietscontrole, al kon dat gelukkig wel met een gevulde maag. Een hele gekke, maar leuke dag vandaag in groep 6. 

 

We zijn het nieuwe schooljaar weer begonnen en dat doen wij in groep 6 met leuke activiteiten. De gouden weken zijn centraal, zo kunnen we weer een beetje wennen aan elkaar en uitgroeien tot een leuke en gezellige groep. Ook zijn we al bezig geweest met nieuwe dingen, zoals topografie en de spreekbeurten. 

In groep 5 en 6 zijn we fanatiek bezig met het thema “aardse extremen”. Nadat we zelf al veel hebben geleerd over tsunami’s, vulkanen en aardbevingen, kregen we nu een speciale gastles. Twee vrijwilligers van het Rode Kruis kwamen ons wat vertellen over overstromingen en droogte, maar ook wat te doen en welke spullen belangrijk zijn. Middels een spel hebben de kinderen ondervonden welke spullen ze mee zouden nemen bij een overstroming en of deze dan ook nog bruikbaar zijn. Het was een erg leerzame en interessante middag met een speciaal bedankje naar het Rode Kruis!

gogoanime