Groep 6
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 6!

Onze groep, bestaande uit 19 kinderen en 2 leerkrachten, heeft een mooi jaar voor de boeg. Een jaar waarin we kennis gaan maken met onder andere de topografie van Nederland en de spelling van werkwoorden. Ook gaan we dit jaar meer doen met muziek en drama dan andere jaren om zo een nog breder aanbod te hebben in de klas. De eerste weken hebben we het in ieder geval al gezellig gehad en zijn we vol goede moed begonnen aan het nieuwe jaar!

Tijdens een les in het eerste thema van dit jaar (Wereldse Kinderen) ging het over unieke eigenschappen/kwaliteiten van de kinderen. Hiervoor zijn we ook naar de speelzaal geweest om dit middels drama vorm te geven. Zo hebben we eigen kwaliteiten uitgebeeld in een museum en hebben we bijzondere kwaliteiten aan elkaar laten zien in een kort toneelstukje.  Door goed te kijken en luisteren naar elkaar konden de kinderen elkaars kwaliteiten achterhalen. Een vernieuwende manier om invulling te geven aan de les wereldoriëntatie.

Blink (Wereldoriëntatie)

Dit thema hebben we het, samen met groep 5, over bijzondere bewoners. Hierin staat het aanpassingsvermogen van planten, dieren en mensen centraal. Hoe kan het dat sommige planten en dieren uitsterven en andere niet? Dit doen we niet alleen op papier, maar bekijken we ook in de praktijk. Op ons leerplein staan drie gebieden uit de wereld centraal. De woestijn, de poolgebieden en de tropen. Door de meegebrachte dingen kunnen we samen zoeken naar de overeenkomsten van dieren en planten in deze gebieden. Zo komen we erachter waarom die dieren daar kunnen overleven. Ook zoeken we op internet, in boeken of in video’s naar interessante weetjes om die vervolgens te delen met de rest van het leerplein.