Groep 7

Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 7!

Welkom op de groepspagina van groep 7,
Uiteraard zitten in groep 7 de 21 leukste, gezelligste en actiefste dieren van de school. 
Ze gaan hun best doen om vooral geen kuddedieren te zijn, maar te doen waar zij zichzelf het fijnst bij voelen.
Dit jaar worden ze getemd door juf Maartje en juf Marije. 
WE GAAN ER EEN BEESTACHTIG GOED JAAR VAN MAKEN!
Wil je weten hoe? Houd dan deze groepspagina maar in de gaten.
20230821 094019
Whatsapp Image 2024 03 25 At 14.30.02
Whatsapp Image 2024 03 25 At 14.29.58
Workshop fotografie
Maandag 25 maart zijn wij een workshop natuurfotografie gehad met behulp van Kidzklix.
KidzKlix gelooft dat op pad gaan met een fotocamera een prachtige manier is om kinderen te verbinden met natuur. Een camera stelt je in staat om anders en met meer focus naar de natuur te kijken en daardoor enorm enthousiast te worden.Wij willen die passie voor natuur zo groot mogelijk maken, door kinderen de natuur werkelijk te laten beleven. Door met hen, hun begeleiders en een eigen (leen)camera in de natuur te speuren naar onvergetelijke momenten. Want daar hebben zij recht op.Onze aanpak maakt dat kinderen straks de volwassenen zijn die terug kijken op leuke, leerzame, mooie en spannende ervaringen in de natuur. Volwassenen die beter aanvoelen hoe belangrijk die natuur is voor hun (over)leven. Volwassenen die er verstandiger mee omgaan en dat weer aan hun eigen kinderen doorgeven.
 

Deze workshop sloot mooi aan ons Hapsproject, waarbij we ook dichter tot de natuur komen. Na eerst wat uitleg/informatie over wat natuur is en daarna een kahootquiz, zijn we naar het Bruggenbosch gefietst. We kregen allemaal een eigen camera mee op zak en een korte instructie om daarna zelf mooie plaatjes te schieten. Over mooie plaatjes gesproken, wat zaten er prachtige foto's tussen!! Er heerste een relaxete sfeer en iedereen deed wat hij/zij moest doen. Mooi om te zien hoe trots de kinderen zelf ook op hun foto's zijn. De fotograaf heeft alle foto's nagekeken en de mooiste geselecteerd, waaruit de kinderen de winnende foto hebben gekozen. Suze heeft gewonnen met haar foto van de pinksterbloem met bij en heeft een mooi boek gekregen. Een zeer geslaagde dag!

20240321 140043

Haps

Na de voorjaarsvakantie zijn wij gestart met het Hapsproject. De kinderen komen steeds meer in het verhaal. Ze leren over ecologie, het gebruik van natuurlijk materiaal, het ontstaan van de aarde en het ontstaan van de eerste mens(soorten). Inmiddels hebben we mooie Hapspotjes gekleid, waar we ook echt uit gaan drinken tijdens het kamp in mei en zijn we druk bezig met het maken van onze eigen Hapstunieken (gemaakt van Jute). Talent, frustratie, verbazing, nieuwsgierigheid, angst; we komen in voorbereiding vanalles tegen. Wil je meer weten? Kijk dan ook eens op www.hapsproject.nl

Website (1)

In groep 7 staat verkeer nog meer centraal, dan in de andere groepen.

Wekelijks krijgen de kinderen verkeersles, waarin alle regels centraal staan. We zijn op dit moment vooral met de voorrangsregels en hun uitzonderingen bezig.
Naast de regels is het verplaatsen in een ander en zelf logisch na blijven denken van zeer groot belang. Om dit bewustzijn nog meer te vergroten hebben de kinderen een gastles gehad over de dode hoek. Ze hebben de bijbehorende theorie zelf mogen ervaren door ook daadwerkelijk in een vrachtwagen plaats te nemen.
Gr.7 Feb1
Gr. 7 Feb 2
Wereldster 1
Wereldster 2
Wereldsterren
Tijdens het eerste Blinkthema dit jaar hebben wij ons verdiept in verschillende wereldsterren. Wat maakt iemand nou een wereldster? 
Wij hebben zelf een wereldster uit de tijd van de pruiken en revoluties of burgers en stoommachines gekozen. We hebben goed gekeken naar hoe hij/zij eruitzag, wat voor kleren hij/zij aan had, welke houding bij die wereldster paste, etc. Wij hebben passende spullen gezocht en zijn als wereldster op de foto gegaan. Hoe gaat is dit eindresultaat?!
Als klap op de vuurpijl, kregen wij ook nog bezoek van de KidsTop20! Even konden wij echt ervaren hoe de televisiewereld in elkaar zit en wat het is om zelf te figureren in een tv-opname. 
Wereldster 3
Spacebuzz
Middels verschillende missies hebben wij ons voorbereid op onze eigen flight in de Spacebuzz. 
Zo hebben wij proefjes gedaan om te ervaren hoe het is om als astronaut te werken:
-in een kleine capsule met meerdere mensen zitten.-Kan je op de kop eten?-met (dikke) handschoenen kleine klusjes uitvoeren.-weinig bagage meenemen. Wat is 400 gram?-een beroep doen op je oplossingsvermogen.
Ook hebben we het zonnestelsel in groepjes nagemaakt en ons eindexamen afgelegd. 
Weet jij wat er met plas van astronauten gedaan wordt, hoe hoog navigatiesattelieten boven de aarde vliegen of hoe hard een raket moet vliegen om in de baan rond de aarde te komen? Wij inmiddels wel. 
Donderdag 5 oktober was het zo ver: onze flight.
André Kuipers heeft ons goed begeleid op onze eerste vlucht naar de ruimte vanuit de Spacebuzz. Wat een bijzondere ervaring was dat. We waren echt even weg van het hier en nu en konden alles wat we hadden geleerd in de lessen nu 'in het echt' ervaren. 
Wereldster 4

De eerste schoolweken zitten erop; een nieuw lokaal, nieuwe juffen en nieuwe leerlingen. Er is een hoop veranderd. Het is even wennen aan de veranderingen, maar over het algemeen gaat ons dat goed af. We zitten midden in de 'Gouden weken', weken waarbij wij extra stilstaan bij het groepsproces. Niet alleen in de klas, maar ook in de gymzaal. Kunnen we elkaar vertrouwen? Welke afspraken moeten we maken, zodat we een fijne klasgenoot kunnen zijn? Over het algemeen kunnen we hier goed met elkaar over in gesprek en gezamenlijk opdrachten uitvoeren. Naast dat we het met Blink over Wereldsterren hebben en Escher daar één van is, zijn de vogels ook passend om elkaar te leren accepteren, want: AL ZIJN WE NOG ZO VERSCHILLEND, WE PASSEN GOED BIJ ELKAAR!

Filmpje groep 7