Groep 7
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 7!

Hallo! Wat leuk dat je een kijkje neemt op de groepspagina van groep 7. Wij zijn een rustige en behulpzame groep met 20 kinderen. We hebben dit jaar twee leerkrachten, juf Marjolein en juf Marije. We doen ons best om hard te werken, maar vinden het ook fijn om samen lekker te spelen. Gedurende het schooljaar zullen we veel leuke dingen gaan doen, waaronder het Hapskamp!

Website 'Op leven en dood'

Vanmorgen is groep 7 in het kader van het nationaal schoolontbijt hartelijk ontvangen op Boerderij De Elshof in Wilp. Heerlijk ontbijten tussen de koeien, spelen met de hond en poes, machines beklimmen en koeien voeren. Maar natuurlijk ook ontzettend veel interessante weetjes over ons voedsel en de dieren van de boerderij rijker.

We zitten ondertussen midden in de Kinderboekenweek en zijn hier erg druk mee bezig. Zo zijn we bezig met het bedenken van woorden die bij gi-ga-groen passen en gebruiken we deze in een kwartet, kruiswoordpuzzel of woordzoeker. Ook lezen we in de klas voor om zo te kijken wie de voorleeskampioen wordt van groep 7 en 8. Samen hebben we ook een wandeling gemaakt en gekeken wat we tegenkwamen. We hebben een alfabet vol geschreven met alles uit de natuur. Als laatste mogen we ook nog voorlezen bij de kleuters. Super leuk en wat knap hoe de kinderen kunnen luisteren naar ons.

De eerste week zit er alweer op. Deze week stond vooral in het teken van groepsvorming. Wie zijn mijn klasgenoten, hoe zijn de juffen, wat vinden we met elkaar belangrijk. We hebben nagedacht over groepsregels, een groepsmissie en een stilte woord. 
Om er voor iedereen een zo'n fijn mogelijk schooljaar van te maken hebben stond steeds in de basis: 'Wat is een fijne klasgenoot?' 
Ook in de lessen bewegingsonderwijs stond samenwerken centraal. Kunnen en durven we elkaar te vertrouwen? In het filmpje kan je zien of dat is gelukt. 
Onze groepsmissie is:
Wij in groep 7 spelen al te graag, wij zijn aardig vandaag.
Onze groepsregels zijn:
Wij zijn behulpzaam
Wij kunnen samen spelen
Wij zorgen ervoor dat iedereen erbij hoort
Wij kunnen stoppen als dat wordt gevraagd
Ons stilte woord is DWOLS:
D=direct kijken
W= wees stil
O= op je plek zitten
L= luisteren
S= spullen laten liggen

Vandaag hebben de kinderen een gastles gehad van een dramadocent. Binnen het thema blink over de tijd van de jaren 50 met het veranderen van de jeugdcultuur. Als opwarmertje moesten twee kinderen commando's geven, die door anderen gevolgd moeten worden (zie filmpje). Daarna kregen kinderen de opdracht die hierop leek. Eerst doet iedereen mee, daarna wilden ze niet meer volgen (Net als de Nozems uit de jaren 50). Tot slot kregen de kinderen nog de opdracht om een bepaalde situatie uit te spelen. Dit gaan de kinderen laten zien tijdens de afsluiting van het Blinkproject.