Groep 7
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 7!

​​Hallo! Wat leuk dat je een kijkje neemt op de groepspagina van groep 7. Wij zijn een enthousiaste en leergierige groep met 25 kinderen. We hebben dit jaar drie leerkrachten, juf Maartje, meester Chris en meester Rik. We kunnen ontzettend hard werken, maar vinden het ook fijn om onze ontspanningsmomenten te krijgen tussendoor. Gedurende het schooljaar zullen we veel leuke dingen gaan doen, met als afsluiting het Hapskamp!!

We werken in groep 7 niet meer de hele dag met vaste werkplekken, maar nadat we 's ochtends op onze eigen plek zijn gestart, mogen we gedurende de schooldag zelf bewust een werkplek kiezen, die past bij de taak waar we op dat moment mee bezig zijn. Het kiezen van een geschikte werkplek draagt namelijk bij aan de doelgerichtheid waarmee we werken. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samenwerken doen we ook regelmatig. Vaak doen we dit met kinderen uit de eigen groep, maar soms ook met kinderen uit groep 8. Dit kan zijn tijdens een taalles, maar bijvoorbeeld ook wanneer we gezamenlijk een talen(ten) spel spelen om onszelf verschillende woordensoorten eigen te maken. Door structureel te reflecteren blijven we alert op de manier waarop we werken en hoe met elkaar omgaan in de klas.

In groep 7 en 8 zijn we druk bezig met het verbeteren van onze spellingsvaardigheden. Dit doen onder andere met een spellingcircuit op woensdag. Tijdens het spellingcircuit hebben we groepjes van 5 of 6 kinderen die samen, of alleen, een spel spelen. Elke week speelt dat groepje een ander spel. Als na tien weken alle spellen gespeeld zijn, komen er nieuwe groepjes en nieuwe spellen. Zo verbeteren wij, op een leuke manier, onze spellingsvaardigheden!

gogoanime