Groep 7
Welkom op onze groepspagina!

Welkom in groep 7!

Welkom op de groepspagina van groep 7,
Uiteraard zitten in groep 7 de 21 leukste, gezelligste en actiefste dieren van de school. 
Ze gaan hun best doen om vooral geen kuddedieren te zijn, maar te doen waar zij zichzelf het fijnst bij voelen.
Dit jaar worden ze getemd door juf Maartje en juf Marije. 
WE GAAN ER EEN BEESTACHTIG GOED JAAR VAN MAKEN!
Wil je weten hoe? Houd dan deze groepspagina maar in de gaten.
20230821 094019
Wereldster 1
Wereldster 2
Wereldsterren
Tijdens het eerste Blinkthema dit jaar hebben wij ons verdiept in verschillende wereldsterren. Wat maakt iemand nou een wereldster? 
Wij hebben zelf een wereldster uit de tijd van de pruiken en revoluties of burgers en stoommachines gekozen. We hebben goed gekeken naar hoe hij/zij eruitzag, wat voor kleren hij/zij aan had, welke houding bij die wereldster paste, etc. Wij hebben passende spullen gezocht en zijn als wereldster op de foto gegaan. Hoe gaat is dit eindresultaat?!
Als klap op de vuurpijl, kregen wij ook nog bezoek van de KidsTop20! Even konden wij echt ervaren hoe de televisiewereld in elkaar zit en wat het is om zelf te figureren in een tv-opname. 
Wereldster 3
Spacebuzz
Middels verschillende missies hebben wij ons voorbereid op onze eigen flight in de Spacebuzz. 
Zo hebben wij proefjes gedaan om te ervaren hoe het is om als astronaut te werken:
-in een kleine capsule met meerdere mensen zitten.-Kan je op de kop eten?-met (dikke) handschoenen kleine klusjes uitvoeren.-weinig bagage meenemen. Wat is 400 gram?-een beroep doen op je oplossingsvermogen.
Ook hebben we het zonnestelsel in groepjes nagemaakt en ons eindexamen afgelegd. 
Weet jij wat er met plas van astronauten gedaan wordt, hoe hoog navigatiesattelieten boven de aarde vliegen of hoe hard een raket moet vliegen om in de baan rond de aarde te komen? Wij inmiddels wel. 
Donderdag 5 oktober was het zo ver: onze flight.
André Kuipers heeft ons goed begeleid op onze eerste vlucht naar de ruimte vanuit de Spacebuzz. Wat een bijzondere ervaring was dat. We waren echt even weg van het hier en nu en konden alles wat we hadden geleerd in de lessen nu 'in het echt' ervaren. 
Wereldster 4

De eerste schoolweken zitten erop; een nieuw lokaal, nieuwe juffen en nieuwe leerlingen. Er is een hoop veranderd. Het is even wennen aan de veranderingen, maar over het algemeen gaat ons dat goed af. We zitten midden in de 'Gouden weken', weken waarbij wij extra stilstaan bij het groepsproces. Niet alleen in de klas, maar ook in de gymzaal. Kunnen we elkaar vertrouwen? Welke afspraken moeten we maken, zodat we een fijne klasgenoot kunnen zijn? Over het algemeen kunnen we hier goed met elkaar over in gesprek en gezamenlijk opdrachten uitvoeren. Naast dat we het met Blink over Wereldsterren hebben en Escher daar één van is, zijn de vogels ook passend om elkaar te leren accepteren, want: AL ZIJN WE NOG ZO VERSCHILLEND, WE PASSEN GOED BIJ ELKAAR!

Filmpje groep 7

7 Foto1
gogoanime